The Others Hamido Davaro’nun kurbanı oldu

Hamido Davaro’nun kurbanı oldu

04.11.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Hamido Davaro’nun kurbanı oldu

Hamido Davaro’nun kurbanı oldu


Adana’da kalaşnikofla yol kesip zenginleri soyduğu iddia edilen ‘Hamido Çetesi’ için tam 3.5 asır hapis cezası isteniyor


       Kemal Sunal’ın Davaro filminden esinlenerek çete kurup Adana ile ilçelerinde yol kesip haraç alan ‘Hamido’ lakaplı Hamit Yıldızlı (34) ve adamları için 340’ar yıl hapis cezası istendi.
       Çete elemanlarından Beytullah Çay’ın yakalanması üzerine operasyon başlatılan operasyonda iki kalaşnikof tüfekle Siverek’e kaçmak isteyen Yıldızlı, Yüreğir Otogarı’nda yakalandı. Gözaltına alınan Yıldızlı ve dört adamı, önceki gün Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ‘Yol kesmek suretiyle silahlı gasp’ suçundan hakim karşısına çıkarıldı.

       Her suç için 20 yıl
       Halen aranan üç kişinin de gıyaben yargılandığı davada, 17 kişinin parasını, cep telefonunu ve ziynet eşyalarını gasp ettikleri iddia edilen ‘Hamido’ ve adamları için, her kişiye verdikleri zarar için ayrı ayrı olmak üzere 20’şer yıl hapis cezası istendi.
       Polisteki ifadesinde suçlarını itiraf eden, mahkemede ise reddeden ‘Hamido’ ve adamları, salondan çıkarılırken basın mensuplarına, “İşkenceyi yazın" diye bağırdı.

       Adamlarını sattı
       İfadeleri işkence altında verdiklerini öne süren Yıldızlı (sağda), mahkemede şunları söyledi: “Memleketime giderken polisler yakaladı. Kalaşnikoflar benim değildi. İşkence gördüm. Gaspla ilgim yok." Adamları Mehmet Yıldız (32), Yusuf Kemik (41), Hüseyin Çiçekli (31) ve Beytullah Çay (37) da, isimlerinin Yıldızlı tarafından verildiğini, olaylarla ilgilerinin olmadığını söyledi. Duruşma ertelendi.