The Others Hareketli bir gece

Hareketli bir gece

11.02.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

Hareketli bir gece

Hareketli bir gece



STAR bir ilke imza attı. Ekrana çıkması RTÜK tarafından yasaklanan Can Ataklı, aynı zamanda "Kırmızı Koltuk" programını da sunuyordu. Konuk Doğu Perinçek'ti. Kırmızı koltukta Perinçek, karşısındaki koltukta ise bir çerçeve içinde "Sunucu yasaklı" yazısı vardı. Sorular stüdyodaki dev ekranda yazılıyor, Perinçek de cevaplıyordu. Böyle bir uygulama TV tarihine geçecektir. Sunucusu olmayan konuklu program! Türkiye'nin farklı bir ülke olduğu bir kere daha belgelendi.

"SUSMA KONUŞ" (TRT 1) önceki gece adına yakışır bir diyaloglar silsilesi yakaladı diyebilirim. Son zamanlarda ekranda (futbol hariç) böyle heyecanlı konuşmalara rastlamak mümkün olmadı. Konumuz Kıbrıs'tı. Konuklarımız ise Namık Kemal Zeybek, Cüneyt Ülsever, Anıl Çeçen ve Şükrü Elekdağ'dı. Namık Kemal Zeybek ile Cüneyt Ülsever o "özlediğimiz" konuşmaların kahramanlarıydı. Zeybek tok sesli, heyecanlı bir söyleme sahip. Ülsever'in bir yazısından pasajlar okudu ve "İşte Rum ağzı" dedi. Ülsever "Beyefendi devrini kapadı" diyerek, onun "ekonomiyi bilmeyen adam" olduğunu söyledi. Hele "Namık Kemal'i tanırım" demesi bardağı taşıran son damla oldu. Zeybek; "Namık Kemal Zeybek efendim, Namık Kemal değil. Nereden arkadaşımsın?" diye çıkıştı. Bir kez telefonda konuştuklarını söyleyen Zeybek "Arkadaş markadaş olmadıklarını" ilan etti. "Bir kesimin tarafı gibi konuşuyorsunuz" derken "adam" lafına da gönderme yaptı; "Ben hukukçuyum, hukuktan anlamayan adam desem iyi mi olur?" ... Diğer konuklar mutedil dalgalanmalarda sürdürdüler. Ama program boyunca Zeybek - Ülsever ikilisi birbirlerine "iğneleri" dokundurmaya devam ettiler. Ne yalan söyleyeyim onlar sayesinde izledim programı. Gerçek bu. "Susma Konuş" böyle keyifli diyalogların sahiplerini bulup ekrana getirirse izlenme oranlarını artırır.

SHOW TV'de gece haberlerinde Saba Tümer'in konukları, Cahit Berkay, Erkin Koray ve Haluk Levent'ti. Cem Karaca'nın acısı yüreğinde Cahit Berkay doluydu. "Cem öldü onun için bir araya geldik. Yoksa bizi buraya kimse çağırmazdı" derken haksız mıydı? Berkay "Popstar"ın da biletini fena kesti. Bayhan için "Gözlerini kayıra kayıra Zülfü'yü katletti çocuk" dedi.