The Others Hep "izm"!

Hep "izm"!

13.03.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Hep "izm"!

Hep izm


Galatasaray’da Lucescu’ya haksızlık yapıldı mı, yapılmadı mı? "3. Devre"de konuşuluyordu. Pek bir seviyoruz geçmişi anmayı. Bir de hafızası olmayan toplum olduğumuz söylenir.

Bİr sürü detay konuşuluyor televizyonlarda "beklenen savaşa" dair. Füzeler, diplomasi, Saddam, Bush, jeopolitik vs... Bizim topraklarda patriotlar hazırlandı, Amerikan askerleri haldır haldır bir yerlere gidip duruyor. Tezkereye gerek var mı? Bu tezkerenin askerlik tezkeresinden farkı olur mu? Dilim varmıyor ama post modern işgal de herhalde böyle oluyormuş!

Erkan Mumcu TV’lere Milli Eğitim Bakanı olarak çıkıyor. Yeni kabinede adı Turizm Bakanı olarak geçiyor. İki gün sonra televizyona ülkemizin turizm sorunlarını anlatmak üzere çıkmaya aday yani. Bizde bakan olmanın da ciddiyeti yok. Peki mesela o hanımefendiyi ne diye turizm bakanı yaptılar kimse anlayamadı. Turizm ufku "yurtiçi turlarla" sınırlı bir bakan... Ya da Erkan Mumcu’nun o kadar uğraştığı büyük tantanalar kopan YÖK işi ne olacak? Dedim ya Aziz Nesin boşuna dünyanın sayılı mizah yazarlarından biri olmadı.

"KapalI Kapılar Ardında Savaş" belgeseli NTV’de yayınlanıyor. Hani ABD’nin ne yapmak istediğini anlamak için gayet yerinde bir belgesel! Daha doğrusu belgeselden çok ABD’nin "nasıl haklı bir mücadele içinde" olduğunu anlatan yurttaşlık bilgisi dersi de diyebiliriz... Eskiden "düşman" komünizmdi, şimdi "terörizm"... "Terörizm yeni komünizmömiş, babalar öyle buyuruyor. Zaten bu bir zincirdir on yıl sonra bir nane daha bulup "komünizm"in yerine koyarlar... Yel değirmenleri her zaman var olacak Amerika için. Olacak da, kabak da anlaşılan hep bizim başımıza patlayacak.

Bazen şirazeyi kaçırdığımız oluyor. "Doruklardaki Lezzet" programı ile ilgili bir yazı yazmıştım. Bu arada sunucu Meral Tayanç’ın şuh kahkahalar ve de çapkın bakışlar attığını söylemiştim. Daha sonra bu programı bir kere daha izledim. Aslında bunların ötesinde tarz olarak benzerlerinden farklılık gösterdiğini ama böyle bir yorumun da haksızlık olduğunu düşündüm. 17 yıldır TRT bünyesinde, kadın, sağlık ve çevre konularında programlar yapan Meral Tayanç’ın kendine özel bir tarzı var...