The Others Hurda fiyatına ölüm

Hurda fiyatına ölüm

05.04.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Hurda fiyatına ölüm

Hurda fiyatına ölüm


İzmir Naldöken'de kilosu 25 bin liradan hurdacıya satılmak için getirilen top mermisi sökülürken patladı: Dört kişi öldü


       İzmir'in Naldöken Köyü'nde, kilosu 25 bin liradan hurdacıya satılmak için ormanlık alandan getirilen top mermisi, dört kişinin ölümüne neden oldu. Ölenler arasında bulunan iki gencin, üniversite sınavlarına hazırlanmak için Muş'tan İzmir'e yeni geldiği ortaya çıktı.
       İnşaat işçisi İhsan Hattuzan (45), çalı toplamak için girdiği halen kullanılmayan askeri top atış alanında bulduğu 60 kilogramlık patlamamış top mermisini Fevzi Çakmak Caddesi'ndeki gecekondusuna getirdi. Havanın kararmasıyla Hattuzan ile oğlu Dilaver Hattuzan (19), yeğenleri Hakim Tokman (18) ve Rüstem Tokman (22), mermiyi kovanından ayırmaya başladı. Tornovida ve çekiçle patlayıcının bulunduğu kovanı ayırma çabası patlamayla noktalandı. Gecekondunun mutfak duvarını da yıkan şarapneller, Dilaver Hattuzan, Hakim Tokman ve kardeşi Rüstem Tokman'ın parçalanarak can vermesine neden oldu. Mutfaktaki tüp de patlarken, bu sırada yemek yiyen Rıza Tokman (20), Menekşe Hattuzan (20), Ayşe Dinçer (20) ile mermiyi bulup getiren İhsan Hattuzan ağır yaralandı.
       Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan belden aşağısı kopuk durumdaki Rıza Tokman da yaşamını yitirdi.
       Patlama köyde panik yaratırken, polis uzun süre patlamanın nedeni araştırdı. Önce tüp patlaması olarak açıklanan olaya, askeri top mermisinin yol açtığı belirlendi.

2 milyon 300 bin lira uğruna

       İhsan Hattuzan'ın, bulduğu top mermisini parçalayıp, demir kısmını kilosu 25 bin, bakır bölümünü ise kilosu 700 bin liradan hurdacıya satmayı planladığı ortaya çıktı. Yaklaşık 20 yıldır top atış alanı olarak kullanılmayan ağaçlarla çevrili alanda, hala şarapnel toplanıp hurdacılara satıldığını söyleyen köy azası Ahmet Ergin, "Hurdacı, demirin kilosunu 25 bin liradan alıyor. Bu facia için değer mi?" dedi.