The Others İçki ruhsatı vermeyen RP'li başkana infaz

İçki ruhsatı vermeyen RP'li başkana infaz

04.11.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

İçki ruhsatı vermeyen RP'li başkana infaz

İçki ruhsatı vermeyen RPli başkana infaz

DENİZLİ'nin Çivril ilçesine bağlı Kıralan beldesinin RP'li Belediye Başkanı Muzaffer Çetinkaya (46), içkili lokanta ruhsatı vermediği İsmail Karagöz (20) tarafından gezmeye gittiği komşu kasaba Çıtak'ta pompalı tüfekle öldürüldü.
ANAP adayı olarak katıldığı seçimleri kazanan ve Refahyol döneminde RP'ye geçen Muzaffer Çetinkaya önceki gece Çıtak'ta Belediye Başkanı Ahmet Dede ve arkadaşlarıyla Belediye Lokali'nde otururken saldırıya uğradı. Cinayetten sonra otomobiliyle kaçan İsmail Karagöz, sabaha karşı Baklan'a bağlı Hadımköy yakınlarında yakalandı.
İddiaya göre Karagöz, bir ay önce içkili lokanta açmak için belediyeye başvurdu. Karagöz'ün içkili lokanta açmak isteği belediyece geri çevrildi. Bu nedenle Başkan Çetinkaya ile Karagöz'ün arası açıldı. Olay gecesi alkol alan Karagöz, pompalı tüfeğini alarak Çetinkaya'nın bulunduğu kasabaya gitti. Muzaffer Çetinkaya'nın okey oynağını gören 20 yaşındaki İsmail Karagöz, pompalı tüfeğini iki kez ateşledi.
Cinayetin görgü tanıklarından Çıtak Belediye Başkanı Ahmet Dede olay anını şöyle anlattı: "Lokalde oyun oynuyorduk. İki el silah sesi duyduk. Konuğum Belediye Başkanı Muzaffer Çetinkaya'nın vurulduğunu o anda fark ettim. Katili de ancak kaçarken görebildim."
Katil İsmail Karagöz, "Başkan ekmeğimizle oynadı" diyerek pişman olmadığını dile getirdi. Güvenlik güçleri İsmail Karagöz'ün babası Burhan Karagöz'ü ve üç yakınını daha cinayette azmettirmek iddasıyla gözaltına aldı.