The Others İki trilyon hayallere sığmadı

İki trilyon hayallere sığmadı

09.11.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

İki trilyon hayallere sığmadı

İki trilyon hayallere sığmadı


Umudunu iki trilyon liralık Sayısal Loto ikramiyesine bağlayan yüzbinlerin düşü sınırlı: Bir ev, bir araba, bir de dünya seyahati...


       Sayısal Loto'nun 156. haftaki çekilişinde de altı şanslı rakamı kimsenin bilemeyip bir trilyon 35 milyarı liralık ikramiyeyi bu haftaya devretmesi, Sayısal Loto bayileri önünde kuyrukların uzamasına neden oldu.
       Milli Piyango İdaresi yetkilileri, cumartesi gecesi yapılan çekilişten sonra 4 bin sayısal loto terminalinden, 6 milyon 481 bin 212 kolon loto oynandığını bildirdi. Sayısal Loto'ya Pazar günü 193 milyar 745 milyon 600 bin lira yattı. Pazartesi günü öğlen saatlerinde ise bu rakam 300 milyar lirayı buldu.

Hayaller yetmiyor

       Hafta sonuna kadar 2 trilyon lirayı (yaklaşık 4 milyon Amerikan Doları) bulması beklenen büyük ikramiye vatandaşların hayallerini de zorluyor. Loto bayileri önünde 'trilyon' sırasına girenler, "Bu kadar parayla ne yaparsınız?" sorusunu "Hiç düşünmedim, çıksın da sonra düşünürüz" diye cevaplıyor.
       Lotocuların hayallerinin ilk sırasına dünya seyehati oturuyor. En çok görmek istedikleri yerlerin başındaysa tatil cenneti Havai geliyor. Daha sonra sırasıyla ev ve araba hayalleri kuruluyor. Ancak bu hayallerin para olarak toplamı çoğu zaman 2 trilyon lirayı bulmuyor. Geri kalan bölüm ise yakınlara ve depremzedelere yardım olarak sıralanıyor.

Nasıl harcayacaklar?

       Ebru Şahin (Memur): Çıkacağını düşünmüyorum, Hawai'ye gideriz. Ama başka ne yaparız bilemiyorum.
       Tülay Şeki (Ev hanımı): Bir merak üzerine bir iki kere oynamıştım. Uzun bir aradan sonra ilk kez oynuyorum. Halkımızın durumu zelzele nedeniyle çok fena. Özellikle çocukların durumu kötü, onları düşünüyoruz. Biraz da kendimize ev, araba filan alırız tabi.
       Eser Amral (Emekli bankacı): Yapılacak çok şey var, önce yeter ki ikramiye çıksın. Ben yardımlaşmayı çok seven bir insanım. Büyük bir kısmını yardıma ayırırım. Daha sonra aileme ve kendime. Belki bir dünya seyahatine çıkarım.
       Özlem Alkaya (Evhanımı): Daha birşey düşünmedim. Çıkarsa çocuklarıma, akrabalarıma, fakirlere yardım ederim. Rakam çok büyük, o paranın biteceğini hiç düşünemiyorum. Ev, araba, seyahat, herşey yapılabilir.
       Seda Selimoğlu (Öğrenci): İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü 4. sınıf öğrencisiyim. Daha önce de oynadım, sadece üç tutturdum. Kazanma ümidim yok ama bir ihtimal. Ne yapmam gerektiğini hiç düşünmedim. Herhalde ev alırım, araba alırım. Para bitmez ama bankaya yatırırım. Rakamın büyüklüğü beni ürkütüyor, daha azıyla da yetinebilirim.

İki trilyona neler alınabilir?

       * Tanesi 110 milyar lira olan son model Ferrari'lerden 18 adet, tanesi 20 milyar lira olan Mercedes'lerden 99 adet, tanesi yaklaşık 5 milyar lira olan yerli arabalardan (Renault, Palio, Uno) 385 adet.
       * Tanesi yaklaşık bir trilyon olan Boğaz'daki süper lüks yüzme havuzlu villalardan iki adet.
       * Tanesi yaklaşık 38 milyar lira olan Acıbadem - Kadıköy civarındaki apartman dairelerinden 52 adet.
       * Yaklaşık 48 milyar liraya mal olacak son derece lüks ve uzun seyahatlerle 41 kere dünya turu.
       * Anaparaya hiç dokunulmadan bankaya yatırılması durumunda, yaklaşık 12 milyar 870 milyon lira günlük veya 386 milyar 100 milyon lira aylık faiz geliri elde edilebilir.