The Others İlaç gibi bürokrat

İlaç gibi bürokrat

26.12.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

İlaç gibi bürokrat

İlaç gibi bürokrat


  Merkez Bankası Başkanı Gazi Erçel Kanal D ana haber bültenindeydi. İlk defa bu kadar sempatik bir bürokrat izledim. En önemlisi inandırıcı. İnandırdığı konu da para işi. Ben hükümetin yerinde olsam, ilerideki zor günlerde mutlaka bu sempatik bürokratı kullanırım. "Gazi Erçel ile On Dakika" gibi TV programları çok lazım olacak. Millet "homur homur" durumdayken çıkaracaksın Gazi Erçel'i tatlı tatlı anlatacak. Ben dinleyince ferahladım. Her şey yolunda. Şu milenyuma girerken vallahi ilaç gibi geldi!

  "Sokaktaki adam", "sıradan vatandaş", "gariban vatandaş"... TV haber bültenlerinin vazgeçilmez duvar yazıları. Vatandaşa "koyun çekme"nin bundan daha açık bir izah tarzı olur mu? Bazen açıklama da yapıyorlar; "efendim vatandaş anlamında kullanıldı"... Tabii bir de "tüyü bitmemiş yetimin hakkı" sözü var.

  İsmail Gülgeç'in Alanya'nın tanımı için yaptığı afiş ses getirdi. Kanal 6 Haber afişi yerden yere vurdu. Türk erkeklerinin "Tecavüzcü Coşkun" şeklinde olmaları, yarı çıplak turistlerin peşinde koşar vaziyette bulunmaları rencide edici bir durummuş. Nurseli İdiz'in programına katılan Fatih Ürek gülmek için yayımlanabileceğini, ama tanıtım için böyle bir afişin olamayacağını söyledi. Aklıma kılıç kalkan ekibinin ülkemize gelen turistleri karşılamaları geldi. Bıyıklı ve de elinde kılıçlı adamları gören turistler hiç kaçtı mı? Onların hayalinde biz "Türk gibi kuvvetli"yiz. Bugüne kadar tarihi ve turistik yerlerimizi görüntüleyen onbinlerce poster yolladık. Acaba ne kadar etkisi oldu? Bu afişi gördüklerinde merak etmeyin hiç üstümüze aldığımız gibi değerlendirmezler. "Ne esprili insanlarmış" yorumunu yaparlar. Sonuçta bunun bir karikatür olduğunu ve tanıtımda böyle zekice bir yöntemin kullanılmasını takdir ederler. Zaten biz turistlere pek bir meraklı değil miyiz? Bir önerim de Fatih Bey ile ilgili. "Televole" görüntülerini bir kaset şeklinde hazırlayıp bu tanıtım projesi içinde değerlendirebilirler.

  Show Haber bir ilke imza attı. ABD'de meydana gelen hırsız - polis kovalamacası görüntülerini orijinal sesiyle yayımladı. Şerif, bilgi veriyordu. Önemli bir haberdi. Çünkü ne dediklerini anlamamıştık. Böylesi de daha iyi oluyordu.