The Others İmam-hatiplere kız öğrenci alınmasın

İmam-hatiplere kız öğrenci alınmasın

28.10.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

İmam-hatiplere kız öğrenci alınmasın

İmam-hatiplere kız öğrenci alınmasın


Milli Güvenlik Kurulu’nda sekiz yıllık eğitimin 12 yıla çıkarılması ve imam-hatip liselerinekız öğrenci alınmaması görüşü dile getirildi


       Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Başbakanlık genelgesiyle yürürlüğe konulan İrticayla Mücadele Stratejisi’nin üç aylık değerlendirmesini yaparken, ön görülen tedbirlerin her kademede kararlılıkla uygulanmasını istedi. Ayrıca sekiz yıllık temel eğitimin 12 yıla çıkarılması ve imam - hatip liselerine kız öğrenci alınmaması görüşleri de MGK’da dile getirildi.

       Etkin eylem planı
       Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer başkanlığında Çankaya Köşkü’nde yapılan ve 4.5 saat süren ekim ayı olağan toplantısının ardından MGK Genel Sekreterliği’nin yaptığı açıklamada, sözde Ermeni soykırım yasa tasarılarının engellenmesi ve iddiaların etkin biçimde çürütülmesi için etkin bir eylem planının uygulamaya alınması benimsendi.
       MGK, Tunceli, Diyarbakır, Hakkari ve Şırnak’ta uygulanan OHAL’in de, 30 Kasım’dan itibaren dört ay daha uzatılması yönünde hükümete tavsiye kararı aldı.
       MGK toplantısında, dış politikayla ilgili sorunlarla Ortadoğu’daki son gelişmelerin de ele alındığı ifade edildi.

       OHAL’den kurtulamadılar
       MGK’nın, OHAL’in dört ay daha uzatılmasını istediği dört il, 21 yıldır “olağan yaşama" dönemedi. 12 Eylül öncesi sıkıyönetimle tanışan bir çok il, 1 Mart 1984’te alınan Bakanlar Kurulu kararıyla, 19 Mart 1984’ten itibaren OHAL kapsamına alındı. 16 yılda değişik illerde 11 kez OHAL ilan edildi, TBMM 11 onay, 50 uzatma kararı aldı. OHAL yönetimi altında hiç yaşamayan 13 ilse, Afyon, Bilecik, Bolu, Burdur, Kayseri, Kırklareli, Konya, Kütahya, Muğla, Muş, Nevşehir, Tekirdağ ve Yozgat olarak sıralandı.