The Others İnanç turizmi projesi için tanıtım atağı

İnanç turizmi projesi için tanıtım atağı

23.09.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

İnanç turizmi projesi için tanıtım atağı

İnanç turizmi projesi için tanıtım atağı

TURİZM Bakanlığı'nın "İnanç Turizmi Projesi", yabancı gazete ve televizyon kuruluşlarının temsilcilerine düzenlenecek turlarla tanıtılacak.
Turizm Bakanlığı, İnanç Turizmi Projesi'nin tanıtımı için 1 Ekim'den itibaren belirlenen güzergahlarda turlar düzenleyecek. Bu turlara, dünyanın önde gelen gazete ve televizyon kuruluşlarından temsilciler de katılacak.
Antalya Turizm İl Müdürü Ayşe Feyizoğlu, Hazreti İsa'nın doğumunun 2000. yılının dünyada çok hareketli geçeceğini belirterek, bu yılın, Türkiye'nin zengin kültürü açısından da yoğun bir turizm dönemi olacağını bildirdi.
Feyizoğlu, Antalya'nın Kale (Demre) ilçesindeki Saint Nicholas Kilisesi'nin, "İnanç Turizmi" güzergahı üzerinde bulunduğunu belirterek "Bakanlığımız turizmi çeşitlendirmek amacıyla pek çok aktivite uygulamaya koydu. Bunların arasında İnanç Turizmi önemli bir paya sahip. Anadolu toprakları tek tanrılı üç büyük dinin geliştiği noktadadır" dedi.
Feyizoğlu, 1 Ekim'de başlayacak olan tanıtım turlarının, Türkiye'nin önemli dini merkezlerini kapsayacağını belirterek, "Dünyanın önde gelen basın ve yayın kuruluşlarından temsilcilerin de aralarında bulunduğu 70 kişilik bir grup, İnanç Turizmi güzergahı üzerinde bulunan yerlerin yanı sıra diğer tarihi beldeleri de gezebilecek" diye konuştu.
Feyizoğlu, turlara katılanların 6 Ekim'de Isparta'da, 7 Ekim'de ise Antalya'da olacaklarını sözlerine ekledi.
Hıristiyanlığın ilk yıllarında bu dinin yayılmasına büyük katkıları olan Saint Paul'ün (Pavlus), gezi güzergahı da İnanç Turizmi'nin önemli bir parçası olarak görülüyor.
Seyahat acenteleri yetkilileri, Tarsuslu Pavlus'un Antalya'daki Perge Antik Kenti'nden başladığı gezisinde Anadolu'nun önemli tarihi mekanlarından Antiocheia ve Efes'e de uğradığını ayrıca, Roma'ya deniz yoluyla giderken Demre'ye de geldiğini hatırlatarak, bu merkezlerin de İnanç Turizmi açısından büyük önem taşıdığını bildirdiler.
Turizmciler, Anadolu'nun önde gelen ören yerlerinin, İncil'in "Resullerin İşleri" bölümünde, Pavlus'un gezileri anlatılırken geçtiğini belirterek, İnanç Turizmi güzergahı saptanırken, Avrupalı seyahat acentelerinin bu merkezlere mutlaka yer vermek istediklerini söylediler.