The Others İntihara giden yol

İntihara giden yol

17.01.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

İntihara giden yol

İntihara giden yol

       DENİZ Gezmiş'in hayatını anlatan "Darağacında Üç Fidan" adlı kitaptan etkilenen Ahmet Özdemir'in, ailesiyle siyasi görüşleri nedeniyle çatıştığı, geçen yıl devamsızlıktan sınıfta kaldığı halde bunu söylemeye cesaret edemediği için intihar ettiği öne sürüldü.
       Akadaşlarının "Canlı, hayat dolu, sevecen ve kalbi merhamet dolu" diye tanımladığı Aydın Lisesi son sınıf öğrencisi, 18 yaşındaki Özdemir, geçen yıl devamsızlık nedeniyle sınıfta kaldı. İddiaya göre, Özdemir, ailesine söylemeye cesaret edemediği gerçeği gizlemek için beş ay önce üniversiteye hazırlık amacıyla dershaneye gitmeye başladı. Ortaokul yıllarından beri kitap okumaya meraklı genç son yıllarda felsefeye ilgi duyarken, Aydın Orman İşletme Müdürlüğü Kadastro Şefliği'nde çalışan babası Mehmet Özdemir ve muhasebeci ağabeyi Adem Özdemir'le sık sık tartışmaya başladı. Aile bireylerinin "yoldan çıktığını" düşündüğü liseli genç, çevresinde "ateist" olduğunu söylemeye başlayınca ipler koptu.
       Ağabeyi Adem, kardeşini, görüşleri değişir umuduyla Aydın'da "İslami ve milliyetçi çizgide" diye bilinen Bedir Kırtasiye ve Kitabevi'nde işe soktu. Bu öğretim yılında da okula uğramayan Özdemir, arkadaş çevresinden koptu, yalnızlığa alıştı ve sonunda kendini asarak intihar etti.
       Arkadaşının intihar edecek yapıda olmadığını belirten Cem Kızılgün, "Hayat doluydu. Öldüğüne inanmak çok zor" dedi. Kardeşinin canına kıymasının yarattığı şoktan hala kurtulamayan ağabey Adem Özdemir ise "Bunu neden yaptı, hala bilmiyorum" diye konuştu.