The Others İP: Apo CIA'nın elinde

İP: Apo CIA'nın elinde

07.02.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

ANKARA - ANKA

İP: Apo CIAnın elinde



İŞÇİ Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Apo'nun CIA'nın güdümünde hareket ettiğini öne sürdü. "Bunun dışında ortaya atılan senaryolara inanmak için ya dünya dengelerinden habersiz olmak veya saf olmak gerekir" diyen Perinçek, "ABD şu an Apo'yu Türkiye ile komşularının arasını açmak için kullanmakta ve bunda da başarılı olmaktadır" diye konuştu.
Perinçek yazılı açıklamasında, CIA'nın yalnızca Irak-Türkiye ilişkilerini değil, Rusya-Türkiye ilişkilerini de sürekli dinamitledeğini ifade etti. MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun'un ABD politikalarına alet olduğunu iddia eden Perinçek, "MİT Müsteşarı, ikinci bir başbakan gibi davranarak, Türkiye ile Rusya'nın arasını açmaya yönelik davranışlarda bulunmuştur" dedi.
Türkiye'ye gelen ABD Büyükelçileri'nin , "Bakü-Ceyhan boru hattı ve Hazar Petrolleri" gibi yemlerle Türkiye'yi yönlendirmeye çalıştığını kaydeden Perinçek, "Gezdirilen Apo hayaleti, İncirlik'ten kaldırılan uçaklar, Türkiye ekonomisini çökertme planları, irticayi ayaklandırma ve mezhep kavgalarını kıştırtma tehditleri, Türkiye'nin Yunanistan ve Kıbrıs üzerinden sıkıştırılması , bütün bunlar ABD'nin kukla Kürdistan senaryosunun hizmetindedir" dedi.


Yazarlar