The Others İpekçi davasında MİT'çi tanık

İpekçi davasında MİT'çi tanık

16.12.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

İpekçi davasında MİT'çi tanık

İpekçi davasında MİTçi tanık

       MİLLİYET Gazetesi Başyazarı ve Genel Yayın Müdürü Abdi İpekçi'nin öldürülmesiyle ilgili davada, cinayete adı karışan Yalçın Özbey'in Almanya'da ifadesini alan MİT görevlisi Nail Aydın'ın tanık olarak dinlenilmesine karar verildi.
       İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen duruşmaya, "cinayete iştirak etmek" suçundan 20 yıla kadar ağır hapis cezası istemiyle yargılanan tutuksuz sanık Oral Çelik katılmazken, taraf avukatları ve duruşmaya müdahil olarak katılan İpekçi'nin kızı Nükhet İpekçi İzet hazır bulundu.
       Duruşma sonunda, Özbey'in Almanya'da ifadesini alan ve halen Ankara'da, İnterpol Daire Başkanlığı Şube Müdürlüğü'nde görevli olduğu belirtilen Nail Aydın'ın olay hakkındaki bilgi ve görgüsünün belirlenmesi için Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'nce talimatla ifadesinin alınması kararlaştırıldı.
       Müdahil avukatı Turgut Kazan, geçen duruşmada Emniyet Genel Müdürlüğü'nün, Özbey'in Almanya'da gözaltındayken ifadesinin alınmasına gidilirken İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na haber vermeyerek suç işlendiğini öne sürmüş ve dönemin Emniyet Müdürü Mehmet Ağar hakkında soruşturma açılmasını istemişti.