The Others IRKÇILIĞA HAYIR

IRKÇILIĞA HAYIR

20.04.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

IRKÇILIĞA HAYIR

IRKÇILIĞA HAYIR


Leeds United’ın başkanı ile menajeri kritik maç öncesi internette yayınladıkları mesajda “Irkçılığı saha dışına atın" çağrısında bulundu


       Leeds United Başkanı Peter Ridsdale bugünkü maç öncesi kulübün internet sitesinde yayınladığı mesajda, taraftarları ırkçılık konusunda duyarlı olmaya davet etti.
       Ridsdale, “Maçın oynanacağı Elland Road Stadı, ‘aile atmosferine’ sahip ve bundan gurur duyuyorum. Eğer statta ırkçı tavırlar sergileyen birini görürseniz sizlerden en yakın görevliye bildirmenizi rica ediyorum" dedi.

“Anti-sosyal olmayın"

       Taraftarlar arasında futbol yüzünden rekabet olabileceğini ve oyuna karşı partizanca tutumlar alınabileceğini söyleyen Ridsdale, taraftarların bunu ‘antisosyal’ davranışlar sergilemeden yapmasını istedi.
       Leeds United Menajeri David O’Leary ise internetteki sitede şu görüşleri dile getirdi:
       “Kulüp, ırkçılığı futbolun dışına itmek için elinden geleni yaptı. Taraftarın büyük çoğunluğunun ırkçılığın sahadan atılmasında bizlere yardımcı olacağından eminiz. Bize görevimizi yapmamıza ve bu şeytandan kurtulmamıza yardım edin."

Tribünde etten duvar olacak

       İngiliz polisi dün sert bir uyarı yaptı ve kente kesinlikle maç bileti olmayan hiçbir Türk’ün gelmemesini istedi. Biletsiz kişilerin dönmek için araç buluncaya kadar gözaltına alınacağı vurgulandı.
       Ayrıca kentte bulunan tren istasyonunda önlemler alınacak. Türklere biletleri sorulacak.
       Maç saatinde stad içinde de büyük önlemler alındı. Tribünlerin ön sıralarında tamamen stadın kendi güvenliği oturacak. Bu kişiler maç sırasında sahaya inmeye çalışanları önlemek için 90 dakika tribünlere bakacak ve maça sırtlarını dönecekler.
       Polis içeriye giren herkesi arayacak. İngiliz taraftarların arasına sızabilecek Türkleri engellemeye çalışacak. Bu kişiler biletleri olmasına rağmen İngilizler’in arasına sokmayacak.
       Ayrıca stad içinde alkol satışı yapılmayacak, içkili olanlar maça alınmayacak. Maçı izleyecek Türk basın mensupları da yakın takibe alınacak. Polis, takımımızın soyunma odası ve koridorlarında kuş uçurtmayacak.

İki polisimiz sahada

       Takımızın bulunduğu kulübe çevresinde iki Türk polisinin durmasına izin verilecek. Polislerimizin bazıları basın mensuplarına yakın oturacak. Diğerleri ise saha kenarında oturacak ve gerekirlerse sahaya hemen inerek müdahale edecekler.
       Bütün bu önlemler takımımızın ertesi gün havalaanına gidişine kadar devam edecek.

Atlı polis devrede

       İngilizler bugün kentte, tarihinde görülmemiş önlemler almaya hazırlanıyor. Kent polisi, sayısının yetersizliği yüzünden çevre kentlerden yardım istedi. Çok sayıda polis bugün Leeds’e gelerek Yorkshire Polisi’ne yardım edecek. Yaklaşık 2 bin 500 polis kuvvetinin güvenliği sağlayacağı belirtildi.
       Kent içinde de polis araçları sürekli devriye gezecek. Stada giden yollar trafiğe kapatılacak.
       Atlı polisler stad çevresinde devriye gezecek. Takımımız ise neredeyse bir ordu tarafından korunacak. Takımımızın kaldığı Oulton Hall Oteli iki gündür zaten abluka altında. Otelde kalan diğer müşteriler korumalar nedeniyle odalarını terkedip diğer otellere taşındı. Takımımızın kalacağı katlar hem kendi korumalarımız, hem de İngiliz polisi tarafından yakın takibe alınacak.

Yazarlar