The Others İşkolikler değil, renkli kişilikler başarılı oluyor

İşkolikler değil, renkli kişilikler başarılı oluyor

21.04.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

İş yaşamında, sanılanın aksine ‘işkolikler’ değil; kendine zaman ayıran, hobileri olan, renkli kişilik sahibi olanlar başarılı oluyor

İşkolikler değil, renkli kişilikler başarılı oluyor

İşkolikler değil, renkli kişilikler başarılı oluyor

İş yaşamında, sanılanın aksine ‘işkolikler’ değil; kendine zaman ayıran, hobileri olan, renkli kişilik sahibi olanlar başarılı oluyor

SİBEL KÖKLÜ

İşten başka bir şey düşünmeyen, işkolikler değil; kendine zaman ayıran, dinlenerek fizik gücünü yenileyen, hobileri ve iş dışı uğraşları ile de ruhunu dinlendiren kişiler başarılı oluyor.
Başarılı olduğu tartışmasız onlarca ünlü işadamı hafta sonları veya tatillerde at biniyor, tenis oynuyor, tekne gezintileri yapıyor, balık avlıyor, sergileri geziyor veya fotoğraf çekiyorlar. Birçoğu koleksiyonlarını zenginleştirmek için özel geziler yapıyorlar.

Üstü açık oto
Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sakıp Sabancı, yurtdışı gezilerinde eşi ile birlikte üstü açık otolarla dolaşmaktan hoşlanıyor. Sokağa çıkmayı ve sohbet etmeyi çok seviyor. Hobileri itibariyle amca Sabancı’ya çok benzeyen Ali Sabancı da spor araba tutkunu. Demir Sabancı ise iki yıl Japonya’da Toyota City’de çalıştığı için tek başına motor söküp takacak kadar iyi bir usta.
Teknoloji genç kuşağın en önemli ilgi alanı. Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Ali Koç, Demir ve Ali Sabancı da yeni teknolojilere meraklı. Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı sanat etkinlikleri ile ilgileniyor. Eşi ile sergilere giden Eczacıbaşı binicilikten de hoşlanıyor. Koç Ailesi’nden Ömer Koç da Osmanlı tarihine meraklı. Eski kitap koleksiyonu yapıyor.

Spora ilgi büyük
TÜSİAD Başkanı Tuncay Özilhan basketbolu çok seviyor. Gençliğinde kendisi de baksetbol oynayan Özilhan, basket maçlarını kaçırmıyor. Basketbol meraklılarından biri de TÜSİAD eski Başkanı Erkut Yücaoğlu.
TGSD’nin genç Başkanı Umut Oran futbol meraklısı. Galatasaray yıldız takımında kalecilik de yapmış olan Oran, tekvando yapıyor. Deniz tutkunu Boyner de aletli jimnastik ve aikido yapıyor. Ali Sabancı Galatasaray maçlarını kaçırmıyor. Ferit Şahenk ve Demir Sabancı da tenis oynamayı seviyorlar. Mustafa Koç’un en sevdiği spor ise binicilik ve golf.
Sabancı Ailesi’nden Güler Sabancı da ticaretten ziyade hobi olarak şarap işi ile uğraşıyor. Polat Holding’in sahibi Adnan Polat ise dostlarıyla birlikte olmayı tercih ediyor. Bir diğer merakı da büyük ekran televizyonda film izlemek.

Birçok ünlü işadamı deniz tutkunu
Dinlenme için denizi sevenlerin başında Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Koç var. Koç, tam bir deniz tutkunu. İş stresini teknesinde atan Rahmi Koç sanata, özellikle resme olan düşkünlüğü ile tanınıyor.
Stresini denizde atan bir diğer işadamı da TÜGİAD Başkanı ve Sütaş’ın patronu Muharrem Yılmaz. Denizi ve tekneleri çok seven Yılmaz, özellikle yazları mavi yolculuğa çıkıyor.
Deniz tutkusuyla ünlü Cem Boyner ise iyi bir dalgıç ve sualtı fotoğrafçısı. Bu tutkusu için Filipinler ve Kızıldeniz’e kadar gidiyor. Denizi seven ünlüler arasında tüplü dalış yapmayı seven Ali Sabancı ve Demir Sabancı da var.