The Others İstanbul ağır yaralı

İstanbul ağır yaralı

17.08.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

İstanbul ağır yaralı

İstanbul ağır yaralı


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, İstanbul'daki ölü sayısının 40'a ulaştığını ve 500 yaralı olduğunu söyledi.
Depremin ağırlıklı olarak İzmit'te hissedildiğini belirten Gürtuna, İstanbul'da göçük sayısının 100'e ulaştığını, bunun 25'inin Avcılar bölgesinde, diğerlerinin de Halkalı ve Sefaköy'de olduğunu kaydetti. Büyükşehir Belediyesi'nin göçüklerin yüzde 50'sine müdahale ettiğini ifade eden Gürtuna, belediye bünyesinde kriz masası oluşturulduğunu açıkladı. İtfaiyeden sağlık ekiplerine kadar tüm kurumların alarma geçirildiğini söyleyen Gürtuna, "Belediye personelinin izni iptal edildi" dedi.
Daha düşük ölçekli depremlerin devam edeceği yolunda bilgi aldıklarını söyleyen Gürtuna, herhangi bir soruna karşılık olarak ekmek üretiminin yüzde 100 artırıldığını belirtti.
Doğalgaz ve ulaşımda ciddi bir sorun olmadığına dikkat çeken Gürtuna, "Köprü bağlantısında da hiçbir problem yok" diye konuştu.
Maddi hasar tespitinin henüz yapılamadığını söyleyen Gürtuna, elektriğin de tedbiren kesildiğini kaydetti. Gürtuna ayrıca, İstanbul halkını, hasar görmüş binalardan uzak durmaları, ateşle yaklaşmamaları yönünde uyardı.