The Others İstanbul'da Kayıplar Ormanı

İstanbul'da Kayıplar Ormanı

28.09.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

İstanbul'da Kayıplar Ormanı

İstanbulda Kayıplar Ormanı

       ULUSLARARASI Af Örgütü, 28 ülkeden 100 kayıp adına dün Okmeydanı'nda ağaç dikti. Gözaltında kaybolanların anısını yaşatmak için oluşturulan "Kayıplar Ormanı"ndaki ağaç dikme törenine, sanatçı Rutkay Aziz ile Şanar Yurdatapan da destek verdi.
       Uluslararası Af Örgütü İstanbul Çalışma Grubu'nun girişimleriyle oluşturulan Kayıplar Ormanı için ağaç dikme törenine, Arjantin, Cezayir ve Türk kayıp yakınları katıldı. Törende konuşan Af Örgütü İstanbul Koordinatörü Özlem Dalkıran, "Anadolu'da bir adet vardır. Çocuk doğunca ömrü uzun olsun diye ağaç dikilir. Bu orman da kayıp yakınlarının ümidi olacak. Bu ağaçlar kayıplar adına soluk alıp verecek, ağaçlar varoldukça kaybedilenlerin yaşadığına inanacağız" dedi.
       Arjantin'de gözaltına alındıktan sonra iki yıl toplama kampında tutulan Memoria Viva (Ne unutmak ne affetmek) derneği üyesi Tina Meschiati ise "Her insan, eğer yakınları yaşıyorsa nerede olduğunu bilmeye, ölmüşse kendi geleneklerine göre gömme ve yasını tutma hakkına sahiptir. Buraya Arjantin toplama kampında beraber olduğum 2 bin 500 insanın anısına ağaç dikmek için geldim" diye konuştu.
       Filipinler'den Özbekistan, Cezayir, Ruanda, Senegal, Tayland ve Mısır'a kadar 28 ülkeden 100 kayıbın adını taşıyan ağaçlarla oluşturulan Kayıplar Ormanı'nda Hasan Ocak'ın annesi Emine Ocak gözyaşlarını tutamadı.



Yazarlar