The Others İstenirse sivrisinek bile giremez

İstenirse sivrisinek bile giremez

26.09.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

İstenirse sivrisinek bile giremez

İstenirse sivrisinek bile giremez


Neşet Karadağ Adana


       Adana Cumhuriyet Başsavcısı, Ceza ve Tutukevleri eski Genel Müdürü Cemal Sahir Gürçay, Bayrampaşa Cezaevi'nde 7 kişinin yaşamını yitirdiği mafya hesaplaşmasını değerlendirirken, görevlilerin hassas olması halinde cezaevlerine "sivrisineğin" dahi giremeyeceğini söyledi.
       Cezaevlerinde yaşanan olayların fiziki şartlardan kaynaklandığını belirten Gürçay, 1970 öncesi mafya ve terör suçlarının fazla olmaması nedeniyle cezaevlerinin yeterli olduğunu, ancak bu suçların artmasıyla cezaevlerindeki koğuş sisteminde denetim sıkıntısı yaşandığını kaydederek, "Cezaevlerinin acilen oda sistemine dönüştürülmesi, personelin ve hükümlülerin de eğitilmesi gerek" dedi.
       "Denetim her bakımdan hakim olmakla sağlanır. Bu hakimiyet sağlanamayınca içeride koğuş ağaları, mafya babaları türemeye başlıyor" diyen Gürçay, koğuş ağası ve mafya babalarının, personeli sempati, tehdit, menfaat karşılığı elde ederek, istedikleri her şeyi cezaevine sokma olanağı bulduklarını söyledi.

Oda sistemi şart

       Olayların önüne geçilmesi için öncelikle 1 - 3 kişilik oda sistemli cezaevlerinin yapılması gerektiğine dikkat çeken Gürçay, İstanbul, Adana, Denizli gibi büyük illerde 6 cezaevi ihalesinin yapılma aşamasında olduğunu belirtti. Gürçay, "Kapıdaki jandarmadan içerideki müdüre kadar herkes tam görevini yaparsa cezaevine silah, cep telefonunu bırakın, sivrisinek bile giremez" diye konuştu.