The Others İtalya kararlı: Bavulunu topla

İtalya kararlı: Bavulunu topla

24.12.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

İtalya kararlı: Bavulunu topla

İtalya kararlı: Bavulunu topla

       İTALYA, "rahatsız eden misafir" Abdullah Öcalan'dan bir an önce kurtulmak için girişimlerini hızlandırdı. İtalyan otoritelerinin Öcalan'a önceki gece saat 01.00'e kadar "bavullarını topla" ültimatomu verdiği, Öcalan'ın ise "can güvenliğim için güvence vermezseniz hiçbir yere gitmem" dediği öğrenildi.
       Öcalan'ın kaldığı İnfernetto Mahallesi Via Male 90 numaradaki villası önceki gece hareketli saatler yaşadı. Sabaha kadar misafirlerin ardı arkası kesilmedi. PKK temsilcilerinin yanı sıra İtalyan yetkililer de Öcalan'ı sık sık ziyaret etti. Güvenilir kaynaklar, "Öcalan'la üçüncü ülke için pazarlık yapıldığını, en kısa zamanda İtalya'yı terk etmesinin kendisine bildirildiğini" söyledi.
       Gece saatlerinde gözle görülür sayıda artan İtalyan güvenlik ekiplerinin gergin olduğu gözlenirken, Öcalan ile görüşmekte olan terör örgütü yandaşlarının ve bir İtalyan yetkilinin 03.15'te villayı terk ettiği görüldü.
       Bölücü başına yakın çevreler, güvenlikle ilgili kendisine yeterince garanti verilmediğini iddia eden elebaşının, ikna edilmeye çalışıldığını ileri sürdü. Öcalan'ı ziyaret eden aynı kişiler, tam bir saat sonra tekrar Infernetto'daki villaya döndü. Bölücü yandaşlarının 20 dakika kadar, İtalyan yetkilisi olduğu tahmin edilen kişinin ise daha uzun bir süre içeride kaldığı gözlendi.
       Polis ile jandarma otomobillerinin sürekli devriye gezdiği İnfernetto'da villanın bulunduğu sokağa, sabaha yakın biri askeri olmak üzere 3 büyük jipin girdiği ve sabah TSİ 08.00 sularında metalik renkli zırhlı, siyah camlı bir jipin ise villanın bulunduğu sokaktan çıkarak hızla uzaklaştığı görüldü.