The Others İyilik yaptı hayat buldu

İyilik yaptı hayat buldu

19.04.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

İyilik yaptı hayat buldu

İyilik yaptı hayat buldu


İşte 'gerçek bir mucize' haberi. Karaciğerini annesine vermek isterken kanser olduğunu öğrendi. Teşhis erken kondu, hayatı kurtuldu


       Karaciğer yetmezliği nedeniyle dört yıldır tedavi gören 60 yaşındaki Ümit Alper'e doktorlar son çare olarak kızı Seher Silistre'den ciğer nakli yapmaya karar verdiler.
       Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde doku testlerinin yapılmasının ardından 39 yaşındaki Seher Silistre ameliyata alındı. Ancak operasyonu başlatan doktorlar, ameliyat masasında enteresan bir bulguyla karşılaştı. Organ nakli yapacakları Silistre 'pankres kanseri'ydi.
       Prof. Dr. Yıldıray Yüzer başkanlığındaki ekip derhal tümörlü bölgeyi temizledi. Operasyonun ardından konuşan Prof. Yüzer, "Eğer Seher hanım annesine karaciğerini vermeyi istemeseydi, tümör ilerleyecek ve hayatı riske girecekti. Bu olayı altı ay sonra farketseydik müdahale şansımız kalmayabilirdi. İşte mucize diye buna denir" dedi.

Anne kalbi, kızına sevindi

       Başarılı geçen ameliyatın ardından taburcu edilen bir çocuk annesi Silistre ise duygularını şu sözlerle ifade etti:
       "Annemin kurtulması için canımı bile vermeye hazırdım. Ameliyat masasına yattığımı hatırlıyorum. Gözlerimi açtığımda her şeyi doktorlardan öğrendim. Doğum günümde yoğun bakımdan çıktım, yeniden doğdum. Şimdi annemin kurtulması için dua ediyorum."
       Dört yıldır uygun karaciğeri bekleyen anne Ümit Alper ise "Bir anne olarak duygularımı kimseye anlatamam. Kızımın organını vermesini istemiyordum, ona muhalefet etmiştim. Ancak o bana sormadan, tetkiklerini başlatmış. Kararlı olunca bende razı olmuştum. Kızım kurtulduğu için çok mutluyum. Dört yıl bekledim, yine beklerim."
       Erken teşhis nedeniyle başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuşan Silistre'nin eşi Aziz Silistre, "Her şey Türk filmi gibi, eşim iyilik yapayım derken kendi hayatını kurtardı" dedi.

Yazarlar