The Others K I S A... K I S A...

K I S A... K I S A...

16.02.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

K I S A... K I S A...

K I S A... K I S A...


İSO tarafından belirlenen Türkiye’nin en büyük 500 şirketi arasında yer alan 250’ye yakın şirkete hizmet veren SAP Türkiye, "Teknoloji Günleri"nin ikincisini "Anlıyoruz, Biliyoruz, Çözüyoruz" ana temasıyla 7 Mart 2003 tarihinde Swissotel’de gerçekleştiriyor. "Teknoloji Çözümleri Zirvesi" niteliğini taşıyan organizasyona Eczacıbaşı Bilgi İletim, Microsoft, Koç Sistem, I - Bimsa, BEA, T - Systems, Sun Microsystems gibi sektörün önde gelen pek çok firması katılıyor.

İki bin kişi katılacak
Geçtiğimiz yıl üst düzey yöneticiler, bilgi işlem, finans ve insan kaynakları yetkilileri ile SAP kullanıcı adaylarını bir araya getiren etkinliğe 1800 kişi katıldı, etkinliğin bu yılki beklenen katılımcı sayısı 2000. ‘Hayatınızın ne kadar içindeyiz farkında mısınız?’ sorusuna yanıt bulunmaya çalışılacak etkinliklerde tüm sektörlerden yetkililer de yer alacak. Teknoloji yatırımlarının önemine inanan katılımcıların yaşadıkları uygulama veya çözüm önerileri de ilk kez bu etkinlikte düzenlenecek olan "Meet the Experts" bölümünde konunun uzmanları tarafından bilgisayar üzerinde, herkesin görebileceği bir şekilde, örnek uygulamalarla masaya yatırılacak.

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), eleman almak isteyen işyerlerine yardımcı olmak amacıyla ‘İşe Alma Testleri Ölçüm Laboratuvarı’ kurdu. İEÜ İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alev Katrinli, işletmelerin verimli çalışması için pek çok faktörün etkili olduğunu belirterek, işe uygun eleman seçmenin, işletme başarısını doğrudan etkilediğini kaydetti.
Eleman alma döneminde firmaların sağlıklı karar vermesi için yardımda bulunmayı amaçladıklarını, bu nedenle laboratuvarı kurma çalışmalarına başladıklarını bildiren Katrinli, "İşe Alma Testleri Ölçüm Laboratuvarı kurmak için İsrail’den bir firmayla anlaştık. Firma yetkilileri bize danışmanlık yapacak. İş başvurularını testler sayesinde daha sağlıklı değerlendirme fırsatımız olacak" dedi.

e - iş yazılımları üreticisi Oracle, kurumsallaşmak, büyümek ve rekabet üstünlüğünü korumak isteyen firmalara ‘hazır çözüm paketi’ sunuyor. Oracle İnsan Kaynakları Modülü, Oracle Eğitim Yönetimi Modülü, Bilişim Bordro Modülü, Linux İşletim Sistemi Tabanlı HP Sunucu, Kurulum, Eğitim ve Danışmanlık hizmetlerinden oluşan hazır çözüm paketi 16 günde teslim ediliyor. ‘İnsan Kaynakları Hazır Çözüm Paketi’ adıyla sunulan ürünler, etkin eleman alımı ile en yetenekli ve en uygun adayların işe alınmasını, Eğitim Yönetimi ile eğitim programlarının tasarımını, bordro ölçeklendirmesiyle de toplusözleşmelerden ve pazarlık görüşmelerinin tekrarlanmasından kaynaklanan ödeme yapısındaki değişimlere hızlı ayak uydurabilme olanağı sağlanmaya çalışıyor.