The Others 'Kadına bakmaktan kayaları görmedi'

'Kadına bakmaktan kayaları görmedi'

30.09.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

'Kadına bakmaktan kayaları görmedi'

Kadına bakmaktan kayaları görmedi


Ege'ye gömülen feribotun kaptanından ilginç ifade: Kaza sırasında uyuyordum.. İkinci kaptanım da bir kadına kur yapıyormuş...


       Ege'deki Yunan feribotu faciasında ölü sayısı 72'ye ulaşırken, korkunç kazayla ilgili bir skandal daha patladı.
       Kaza sırasında UEFA kupasında oynanan Panathinaikos - Hamburg futbol maçını seyre dalıp gemiyi boş bırakmakla suçlanan geminin kaptanı Vasilis Yannakis, dün ilk ifadesini verdi. Gemi kayalara bindirirken maç seyrettiği iddialarını reddeden Kaptan Yannatis, "Ben uyuyordum. Yerimi bıraktığım ikinci kaptansa bir bayan yolcuyla flört ediyormuş..." dedi.

Yolcular 'maçta ısrarlı'

       Suçu 2. Kaptan Anastasios Psihoyos'a atan ve geminin 'çaylak denizcilere' kaldığı için kayalıklara çarptığını iddia eden Kaptan Yannakis, savcılıktaki ilk ifadesinde şunları söyledi:
       "2. kaptan yolculardan bir bayanı beğenmiş. Geminin komutasını da, güvertede tek başına bir tayfaya, stajyer Yorgo Patilas'a bırakmış. Sonra da salona giderek hanımla sohbete başlamış. Tayfa kayalıklardan gemiyi kurtaramayacağını anlayınca haber verdiler. Ben merdivenleri çıkarken gemi kayalıklara çarptı."
       Bu ifadeye rağmen, faciadan sağ kurtulan yolcular ise ısrarla hepbir ağızdan Kaptan Yannakis'i suçlamayı sürdürdü. Yolculara göre kaza sırasında tüm mürettebat ve özellikle kaptanla 2. kapta salonda futbol maçı izliyordu.