The Others Kampta buluşalım

Kampta buluşalım

30.05.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kampta buluşalım

Kampta buluşalım
Artık Türkiye'de de uluslararası yaz kampları organize ediliyor. Bu kamplar sadece eğlenmeye yönelik değil, kültür ve sanat faaliyetlerini de kapsıyor.
13 - 23 Ağustos tarihleri arasında, Evrensel Kültür Merkezi'nin organize ettiği "Dünya Gençlerinin Ören Buluşması" gerçekleşecek. Kampın teması "Dünya Barışı ve Bilim". Kamp dünya barışına Ege'den bir katkı niteliğinde. Ören, Edremit, Akçay, Assos ve Ayvalık gibi tarihi ilçelerle çevrili bir sahil kasabası. Zeytin ağaçlarının gölgesinde, farklı ülkelerden gelen katılımcılar dünya barışı için bir arada olacak. Çadır kampı hemen deniz kıyısına kurulacak. 5 bin kişi kamp alanına sığdırılamazsa Ege'nin serin sularından yararlanılacak.
Geçen yıl Bergama'da "Dünya Gençlerinin Bergama Buluşması" organize edilmişti. 2500 kişinin katıldığı organizasyon Ören kampı için de bir fikir verebilir. Şöyle ki, gece ne kadar geç yatarsanız yatın erken kalkacaksınız. Kahvaltınızı yaptıktan sonra çalışma gruplarının aktiviteleri başlayana kadar gezmek, dolaşmak, sohbet etmek ya da yatmak serbest. Sabah 10.00'dan itibaren müzik, tiyatro, edebiyat çalışması, gösteri zamanı. Ardından öğle yemeği, gezintiler ve ağaç gölgesi bulabilenler için şekerleme vakti. Öğleden sonra faaliyetler devam ediyor. Güneşin batışıyla birlikte aslında yepyeni bir gün doğuyor. Hava eğlenceye muhalefet etmeyi bırakıyor, çadırlardan akşam giysileriyle çıkanlar yeni güne başlıyorlar. Yıl boyunca dinlemeyi isteyeceğiniz birçok sanatçı ve grup tarihi mekanlarda coşkulu konserler veriyor. Yüzlerce kişilik halaylar, yurtdışından gelenlerin dans gösterileri ve ecnebilere "halay dersleri" de var. Uyumaya niyeti olmayanlar ikiden sonra havuz başında gitar ve kemanla geceyi bitirebiliyor. Hemen her yer anı anlatarak uykuya dalmak için müsait.
Kampta buluşalım
"Yaz tatiliniz bilim ve sanat şölenine dönüşsün!" sloganıyla da "Bilim ve Ütopya Tatil Kampı" İzmir, Ürkmez Ütopya Tatil Köyü'nde. Köyde herkesin katılımına açık tiyatro, dans ve fotoğraf atölyeleri, gösteriler ve dinletiler gerçekleştirilecek. Bilim ve Ütopya dergisi yazarları yazın kavurucu sıcağında bulabildikleri serin ve gölgeli mekanlarda ateşli tartışmalar yapacaklar. Ustalar satranç ve briç dersleri verecek, öğrenilenler turnuvalarda denenmeye çalışılacak. İyice kızışan havayı soğutmak için Ege'nin güzel koylarında tekne gezileri düzenlenecek. Satranç ve briçte yenişemeyenler şanslarını yüzme yarışlarında deneyecekler. Kamp 23 Ağustos ile 5 Eylül arasında birer haftalık iki ayrı dönemde yapılacak.
Fotoğrafevi Fujifilm ise bu yaz Kayaköy'de uluslararası bir sanat kampı organize ediyor. Fethiye ile Ölüdeniz arasında terkedilmiş bir Rum köyü olan Kayaköy'ün etrafı çam ormanlarıyla kaplı ve denize yürüyerek yirmi dakika mesafede. Kamp alanında restore edilmiş bir taş ev var. Faaliyetler için çeşitli atölyeler ve çadırlar hazırlandı. Yaş sınırlaması yok, kendini enerjik hisseden herkes bu kampa katılabilir. Fotoğraf, resim, heykel, seramik ve uygulamalı el sanatları çalışmaları başlangıç düzeyinde tutulacak. Çalışmalar ortak yaşam alanı denilen çiçeklerle bezeli bir bahçede yapılacak. Gündüzleri günübirlik yürüyüşler, geceleri de müzik eşliğinde dia gösterileri yapılacak.

  • Dünya Gençlerinin Ören Buluşması
    Tel: 0212 243 08 06 (İstanbul)
    (Her şey dahil 30 milyon)
  • Bilim ve Ütopya Tatil Kampı
    Tel: 0212 292 96 43 (3 hat)
    (Her şey dahil 45 milyon, çadırla geleceklere 30 milyon)
  • Kayaköy Sanat kampı
    Tel: 0212 251 05 66
    (Tam pansiyon, çadırla 65 milyon, pansiyonda 75 milyon)
  • Yazarlar