The Others Kaplancılar DGM'DE

Kaplancılar DGM'DE

13.11.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kaplancılar DGM'DE

Kaplancılar DGMDE

       CUMHURİYET Bayramı kutlamalarında Anıtkabir'e yönelik intihar saldırısı hazırlığı yaparken yakalanan Kaplancılara silah getirdiği belirtilen altı kişi dün DGM'ye çıkarıldı.
       İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nün ortak operasyonuyla Erzurum'da yakalanarak İstanbul emniyetine teslim edilen Hasan Topaloğlu, Bülent Çamlıca, Kenan Bingöl, Erkan Kuşkaya, İsmet Demir ve Ali Mazalı'nın sorguları tamamlandı. "Karases" diye tanınan Cemalettin Kaplan'ın Almanya'nın Köln kentinde kurduğu Anadolu Federe İslam Devleti'nin (AFİD) üyesi olan ve Anıtkabir, Fatih Camii ve Ayasofya Müzesi'ne saldırı hazırlığı içindeyken yakalanan 23 kişinin devamı olduğu belirtilen altı Kaplancı saat 12.00'de DGM'ye sevk edildi.
       Ev ve işyerlerindeki aramalarda altı Kalaşnikof tüfek, el bombası ve örgüte ait doküman ve saldırı planları ele geçirilen Kaplancılar, Cumhuriyet Savcısı Enver Çoban'a ifade verdi.

       YÖK'ün kuruluş yıldönümü olan 6 Kasım'da Beyazıt Meydanı'ndaki protesto gösterisi sırasında gözaltına alınan ve MLKP üyesi oldukları öne sürülen altı kişi DGM'ye çıkarıldı.
       Terörle Mücadele Şubesi'nde sorguları tamamlandıktan sonra olay yerinde tatbikat yaptırılan zanlılar M. Salih Turan, Murat Demirkaya, Turgay Dakak, M. Ferit Demirel, Adnan Akdeniz ve Kerem Demirtürk'ün korsan gösteriyi örgütün kararı doğrultusunda yaptıklarını itiraf ettikleri belirtildi.