The Others Karakuş’u sorgulayan şubeye suç duyurusu

Karakuş’u sorgulayan şubeye suç duyurusu

13.07.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Karakuş’u sorgulayan şubeye suç duyurusu

Karakuş’u sorgulayan şubeye suç duyurusu


ANKARA Milliyet


       Umut operasyonu iddianamesini hazırlayan Ankara DGM Savcısı Hamza Keleş, sanık Yusuf Karakuş’un ifadelerinin polis tarafından yönlendirildiği gerekçesiyle İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi hakkında suç duyurusunda bulunacak.
       Keleş, önceki gün açıkladığı iddianamesinde, 22 faili meçhul olayın faillerini tek tek sıralarken, idamını istediği dokuz sanıktan birisi olan Yusuf Karakuş’un “yalan ifadelerine" ayrı bir bölüm ayırdı. Keleş, Karakuş’un suikast tanıklarıyla yüzleştirilmesinin ardından, Eskişehir Cezaevi’nde yeniden sorgulandığını, bu sorgusunda da İstanbul Emniyeti’nce yönlendirildiğini açıkladığını anımsattı.

       İstanbul Emniyeti’ne suçlama
       Keleş, iddianamesinde yer verdiği, “Bu yönden bakıldığında sanığın olay yerindeki aracın yerinin değişikliğini bilmesinin de sebebi açıklıkla anlaşılmaktadır" yorumuyla, İstanbul Emniyeti’ni açık biçimde suçladı. Keleş, suikastın diğer zanlısı Abdülhamit Çelik’in ise 2 Haziran 2000 tarihli ilk ifadesinde “doğruyu söylediğiöni kaydetti. Keleş, iddianamede, Çelik’in suikastla hiçbir ilgisinin olmadığını, bu tarihteki ifadesinde söylediğini de anlattı.