The Others Karikatürize savaş

Karikatürize savaş

20.02.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Karikatürize savaş

Karikatürize savaş


Neşet Karadağ Adana DHA


       Hizbullah'ın hücre evlerinde ele geçirilen dokümanlar arasında, örgütün PKK'lılarla aralarındaki savaşı anlatan karikatürler bulundu.
       Hizbullah militanlarının çizdiği karikatürlerde, PKK militanlarının kendilerinden korktuğu teması işlenmiş. PKK lideri Abdullah Öcalan ile iki terörist arasındaki diyalog şöyle çizildi:
       Apo: Bu sefer Hizbullah'a karşı şanlı, anlı, namlı vesaire bir sefere çıkın...
       Terörist - 1: Onların adı anılınca nedense çişimi tutamirem... Sonra üşürem, ondan sonram da titrirem serok, şeroş. Ne olur acı bize yoldaaaşş.
       Terörist - 2: Ne olursin serokcuum dilediğin yere gönder. İster Japon, Çin, Fransa ister Alman, Bulgar hatta Amerika ve dahi dilersen ve edersen kabul sana bile saldırak. Sümüklü böcek elebaşı diye batıya ihraç edek. Emma Hizbullah üzre gönderme ben garibanı. Çok fena yapıyorlar be abi... Çoluk çocuğuma bağışla beni ne olur. Hüngür, hüngür... Hıı hıı, sınıf.
       Apo: Hey ulan sıpa bozuntuları. Ne oluyor be? Ne yapıyorsunuz? Ulan sizi halk mahkemesinde yargılamadan kurşuna dizerim beee!!!"

Alay etmişler

       Hizbullah'ın karikatürlerine, cumhurbaşkanı, başbakan ve parti liderleri de konu alınmış. "T.C. veee Savaşçıları!" başlıklı bir karikatürde Cumhurbaşkanı Turgut Özal, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Başbakan Bülent Ecevit, ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, kapatılan RP'nin siyasi yasaklı lideri Necmettin Erbakan, MHP'nin ölen Genel Başkanı Alparslan Türkeş, eski SHP'nin Genel Başkanı Erdal İnönü'nün karikatürleri yer alıyor.
       Kefen giydirilen Özal, kral koltuğuna oturtulup başına taç takılırken, Demirel ile diğer parti liderlerine Bizans askerlerinin giysileriyle ellerine mızrak verilmiş. Yılmaz'ın mızrağındaki bayraktaki arı Yılmaz'ın başını sokarken, Demirel'in bayrağında nal, Ecevit'in bayrağında pisleyen güvercin, Erbakan'ın bayrağında gülen güneş, Türkeş'in bayrağında ağzından salya akan kurt, İnönü'nün bayrağında da kalbi delen oklar bulunuyor.
       Hizbullah'ın diğer karikatürlerinde ise devletle ve gazetelerle alay ediliyor.