The Others Katliam Davası'nda sonuç yok

Katliam Davası'nda sonuç yok

26.03.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Katliam Davası'nda sonuç yok

Katliam Davasında sonuç yok


Ankara Milliyet


Sivas'ta Madımak Oteli'nin yakılarak 37 kişinin katledildiği olaylarla ilgili davada aradan yaklaşık beş yıl sekiz ay geçmesine rağmen hala bir sonuç alınmadı.
İlk yargılamada 33 sanık hakkında idam hükmü verilen kararın Yargıtay'dan dönmesi üzerine Ankara 1 No'lu DGM'de yeniden görülen davanın dünkü duruşmasına tutuklu sekiz sanıkla, müdahil ve sanık avukatları katıldı.
Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin bozma ilamına karşı diyecekleri sorulan sanıklar, haklarında beraat kararı verilmesini istedi.
Sanık avukatı Muhammet Emin Özkan, 9. Ceza Dairesi'nin davayı önce esastan, sonra usul yönünden bozmasının hukuk tarihine geçecek bir karar olduğunu söyledi. Yargıtay'ın böyle bir karar vermesinin işin savsaklanması anlamına geldiğini iddia eden Özkan, Ankara 1 No'lu DGM'nin, verdiği kararlarla davanın bu kadar uzamasına neden olan 9. Ceza Dairesi hakkında suç duyurusunda bulunması gerektiğini kaydetti.
Mahkeme Başkanı Mehmet Orhan Karadeniz, tutuksuz sanıkların bozma ilamına karşı beyanlarının gelecek celse alınmasına, suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumuna göre tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
Ankara 1 No'lu DGM, sanıklardan bazılarının nüfus kayıtlarındaki mühürlerin yeterince okunaklı olmadığı gerekçesiyle bozulan son kararında, 33 sanığı idam cezasına mahkum ederken, dört sanığı 20'şer yıl, bir sanığı 15 yıl, 27 sanığı yedi yıl altışar ay, iki sanığı beşer yıl ağır, bir sanığı iki yıl hapis cezasına çarptırdı.