The Others KİMİNİN KALBİ TEKLİYOR KİMİNİN ŞEKERİ VAR

KİMİNİN KALBİ TEKLİYOR KİMİNİN ŞEKERİ VAR

11.04.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Hastayım sanatına

KİMİNİN KALBİ TEKLİYOR KİMİNİN ŞEKERİ VAR




KİMİNİN KALBİ TEKLİYOR KİMİNİN ŞEKERİ VAR

Sinema, sahne ve televizyon dünyasının birçok ünlü ismi sağlık açısından dertli. Konu hastalık olunca şan şöhret hiç para etmiyor. İşte örnekleri... Ali Eyüboğlu Bülent Ersoy'un böbreği alındı... Müjdat Gezen hastaneye kaldırıldı... Koçyiğit'in kanser kabusu! Kamil Sönmez yoğun bakımda... Abacı'nın durumu kritik... Cenk Koray ameliyat oldu... Zerrin Özer'in tartışılan hastalığı... Fikret Kızılok kalp krizi geçirdi... Yüksel Uzel ölümü 2. kez yendi... Fulden Uras'a 6. ameliyat...
Bunlar sinema, sahne ve TV dünyasının ünlülerinden bir kısmının geçirdiği rahatsızlıklarla ilgili medyaya yansıyan başlıklardan sadece birkaçı. Alkışlar koltuklarını kabartsa da, gördükleri sevgi, ilgi onları zirvelerde dolaştırsa da, şarkıcısından oyuncusuna, TV yıldızından stand - up'çısına hepsi neticede etten kemikten yapılmış insanlar.
Kimi zaman, büyüteç altına yatırıldığında bile görülemeyecek kadar küçük bir virüs düşürüyor onları yatağa... Bazen de, geçirdikleri ağır bir hastalığın pençesinden kurtulmak için mücadele veriyorlar...
Günümüzde, "şan ve şöhret"in hayli "para" ettiği bir gerçek. Ama işin şöyle de bir yönü var.
"Şan, şöhret", konu hastalık olunca nereye kadar para ediyor?
Yüksek ateşle kaldırıldığı Acıbadem Hastanesi'nde 12 gün solunum cihazında yaşam mücadelesi veren ünlü türkücü Kamil Sönmez, yaşamla ölüm arasındaki ince çizgideki yolculuğun insanda yarattığı duyguları şöyle dile getiriyor:
"Doktorların bana söylediğine göre, by - pass'ta kalbi duran, daha sonra tekrar çalıştırılan bir insan konumundayım.
Resmen gidip gelmişim. Şunu anladım ki, şanın, şöhretin hiçbir önemi yok. Ne de paranın önemi var. Sağlıktan, sıhhatten önemli bir şey yokmuş dünyada..."

Ameliyat rekortmenleri
Müzik dünyasının ünlü yıldızı Bülent Ersoy, neredeyse hayatının büyük bir bölümü hastanelerde, ameliyat masalarında geçti.
Gün geldi, cinsiyet operasyonu için yattı bıçak altına.
Zaman oldu, Adana'da sahnede şarkı söylerken Hacı Tepe'nin silahından çıkan 7 kurşun bacaklarını, dalağını, böbreğini ve bağırsaklarını parçaladı. Kurşunların vücudunda yarattığı tahribatın izlerini yoketmek için bir dizi ameliyat yaptırdı. Böbreğinin birini ameliyat masasında bıraktı.
İzmir'de şarkı söylerken ayağını kırdı. Bülent Ersoy bu yıla da hastanede "merhaba" dedi. Yeni albümü için çalışmalara başlayan Ersoy'un yaşamı, yine koltuk değneklerinin desteğinde sürüyor.
Bülent Ersoy gibi ameliyat rekortmeni bir ünlü daha var; Fulden Uras. Ersoy'la Uras arasındaki yaş farkı, bir hayli.
12 yaşından beri kalın bağırsağındaki ülser ve rektum dönüklüğü nedeniyle 6. kez ameliyat masasına yatan Uras, Allah esirgesin ama bu gidişle, ameliyat konusunda Bülent Ersoy'a bile fark atacak.
Sanatçılar arasında en fazla bıçak altına yatan Ajda Pekkan. Ama Süperstar, herhangi bir hastalıktan kurtulmak için değil, daha güzel görünmek uğruna yattı ameliyat masasına... Pekkan'ın bilinen estetik operasyonunun sayısı 13.
Yüksel Uzel ise geçirdiği bir dizi beyin ameliyatından sonra, sahnelere veda etmek zorunda kaldı.

Ölümden döndüler
Ölümle yaşam arasındaki ince çizgide uzun bir yolculuk yapan ünlüler de var. Muazzez Abacı ve Kamil Sönmez yüksek ateşle kaldırıldıkları hastanede, günlerce solunum cihazlarına bağlı olarak yaşam mücadelesi verdiler. "Ağır zatürre", sadece iki sanatçıyı değil, popun ünlü yıldızı Levent Yüksel'i de ölümün eşiğine getirdi.
Kalp rahatsızlığı olan Cenk Koray, omurilik zarının içindeki uru aldırmak için bıçak altına yatmak zorunda kaldı.
Adnan Şenses ile Fikret Kızılok kalp rahatsızlığı olan diğer ünlülerden. Kızılok geçtiğimiz yıl İzmir'de kalp krizi geçirdi.
Bir zamanlar ses telleri rahatsızlanınca müziği bıraktığını açıklayan Zerrin Özer, daha sonra zayıflamak için gittiği doktorla, kendisine yanlış tedavi uygulayıp, hasta ettiği gerekçesiyle mahkemelik oldu. Esin Afşar ise vücudundaki ağrılardan kurtulmak isterken az kalsın ölüyordu. Tedavi sırasında menenjit mikrobu kapan sanatçı kendini Paris'e zor attı.
Beyaz'ın derdi ise bademciklerden yana. Ünlü şovmen şişen bademciklerinin ses tellerine zarar vermesi nedeniyle sık sık soluğu hastanede alıyor. Uzunca bir süre "Acaba kanser miyim?" kabusu yaşayan Hülya Koçyiğit ile Neriman Köksel, göğüslerindeki kist "iyi huylu" çıkınca, derin bir nefes aldılar.
Türk sinemasının ünlü oyuncusu Müjde Ar şeker hastası. O nedenle sanatçıya hem estetik hem de çok istediği halde çocuk doğurmak yasak. Balıklı Rum Hastanesi'nin Madde Bağımlıları Bölümü'ne yatınca, hakkında "uyuşturucu tedavisi gördü" şeklinde haber çıkan İzel'in derdi de, Müjde Ar gibi "şeker"den. Yüzündeki sivilcelerden kurtulmak için gitmedik doktor bırakmayan İzel'de, bir de "gizli şeker" çıktı.
Ünlü besteci Melih Kibar ile televizyoncu Esra Zeynep'in derdi, deriye renk veren hücrelerden yana. "Vitiligo"yla bozulan derideki renkleri, fondötenle dengeliyorlar.
Sanat dünyasının birçok ünlüsü, hayata "renkli renkli" bakıyor. Ünlülerin lens kullanmasının tek sebebi, estetik değil. Çünkü çoğunun gözleri bozuk. Net görebilmek için gözlük kullanmak zorundalar. Bir kısmı, "entel görünmek için" gözlüğü tercih ederken, lensi tercih edenlerin sayısı da bir hayli fazla.
Genç şarkıcılardan Mehtap Saraç, gözündeki rahatsızlıktan kurtulmak için bıçak altına yattı.
Serdar Ortaç'ın göz rahatsızlığı ise meslektaşlarından farklı. Onda, "göz akı iltihabı" var. Ortaç'ın askere gidip gitmeyeceği bile, bu hastalığa endeksli. İltihap ilerlerse Ortaç'a askerlik yok.
Kanseri atlatan Kayahan'ın yeni derdi; kireçlenme. Sanatçının kolu, beli ve boynunda, Fatih Kısaparmak'ın da belinde kireçlenme var.
Berna Laçin, Suna Pekuysal ve Zerrin Özer de, "romatizma"dan yana dert yanan ünlüler.
Nilüfer'de "astım", Yalçın Menteş'te "yüksek tansiyon", Sezen Aksu'da "panik atak", İbrahim Tatlıses'te ise ülser var.
Ünlü sanatçı Sevim Tuna, yakalandığı akciğer kanserine karşı, yaşam mücadelesi veriyor.
Harun Kolçak alkole karşı verdiği savaştan galip çıktı. Kolçak sadece alkole değil, hayvansal ürünlere bile veda etti. O artık vejetaryen. 1.5 yıl önce, "Uyuşturucuyla mücadeleden galip çıktım," deyince, manşetleri süsleyen Yıldız Tilbe ise hala çare aramaya devam ediyor. Tilbe tarihler nisan 99'u gösterdiğinde, ilginç bir yerde takıldı objektiflere. Tilbe'nin Kocaeli'nin Kullar Beldesi'nde Beyaz Camii'nin bitişiğindeki Nakşibendi tarikatının şubesi olan tekkeyi ziyaret etmesine neden olarak, "Uyuşturucudan kurtulmak için çorba içmek" gösterildi. Ve Sertab Erener. Pop müziğin bu ünlü sesi kolit denen hastalığın pençesinde. Bu yüzden hemen her yıl Amerika'ya, tedavi olmaya gidiyor.