The Others Kısa... Kısa...

Kısa... Kısa...

13.11.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kısa... Kısa...

Kısa... Kısa...


       33 şehit yakını AİHM’de müdahil
       İZMİR Miliyet
       Abdullah Öcalan’ın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde, 21 Kasım’da Fransa’nın Strasbourg kentinde yapılacak duruşmasına 33 şehit yakını müdahil olarak katılacak. Öcalan’ın avukatları Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi 1 No’lu daireye başvurup yargılamanın adil yapılmadığı yönünde itirazda bulunmuştu. Temmuzda İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuran 33 şehit yakını duruşmalara katılmak istediklerini bildirdi. Mahkeme bir ilke imza atıp 33 şehit ailesinin duruşmaya katılmaları yönünde oy birliğiyle karar verdi. Şehit yakınlarının üçünün İzmir’den olduğu belirtildi.

       Batman Hizbullahı sonunda çökertildi
       BATMAN AA
       İstanbul’da, terör örgütü Hizbullah’a yönelik operasyonda yakalanarak geçen hafta Batman’a getirilen Sait Ketme ile Ahmet Seyitoğlu’nun sorgusu sürüyor. Alınan bilgiye göre, İstanbul’dan geçen hafta Batman’a getirilen ve terör örgütünün sözde Batman il sorumluları oldukları belirlenen Ketme ile Seyitoğlu’nun, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ndeki sorgulamaları devam ediyor. Sanıkların ifadeleri doğrultusunda gerçekleştirilen operasyonlarda da, çok sayıda kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

       Kocaeli’nde çifte vurguna kelepçe
       BAHAR KAYMAKÇI Kocaeli DHA
       Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Narkotik ve Mali Şube ekiplerinin ayrı ayrı düzenlediği iki operasyonda, toplam piyasa değeri yaklaşık 2 trilyon lira olan 25 kilo eroin ve 63 parça tarihi eser ele geçirildi. İki olayla ilgili dokuz kişi gözaltına alındı. Doğu illerden gelen bazı kişilerin İzmit’e satmak için eroin getirdiği ihbarı üzerine Narkotik Şube ekipleri, Nurettin Yeşil’i (29) suçüstü yakaladılar. Operasyonda, yarımşar kiloluk 50 ayrı torbada 25 kilo eroin bulundu. Bir trilyon liralık eroinle bağlantısı olduğu belirlenen bir kişi daha yakalandı. Mali Şube ekipleri de, yine bir ihbar üzerine, Roman ve Bizans dönemine ait eserleri satmak isteyen Vedat Uzuner (37), Sedat Uzuner (38), Ali Demir (40) ile eserleri almak isteyen dört kişiyi yakaladı.

       İnsan kaçakçısı 10 kişi yakalandı
       ŞARKÖY AA
       Tekirdağ’ın Şarköy İlçesi’ne bağlı Mürefte Beldesi’nde, önceki gece 18’i Türk 350 kaçağın limandan gemiye bindirilerek Yunanistan’a götürülmek istenmesi olayıyla ilgili şebekenin 10 elemanı yakalandı. 350 kaçakla birlikte yakalanan İrfan Yüncüler’in ifadesi doğrultusunda, kaçaklara para karşılığında yardım eden şebekenin elemanı oldukları belirlenen Levent Yüncüler, Mehmet Şensoy, Levent Yalçın, Aziz Gülek, Ali Günbey, Veli Hızlı, Adil Vural, Abdurrahman Kantarcı, Şenol İnan ve İrfan Yüncüler’i jandarma gözaltına aldı.

       Milliyet’in ilk talihlileri
       Milliyet Gazetesi ve Ortadoğu Otomotiv’in ortaklaşa düzenlediği otomobil kampanyasının ilk iki çekilişi, noter huzurunda yapıldı. 20 binin üzerinde katılım olan kampanyada 2 bin 314 talihlinin, bu çekilişlerle ocak ve şubatta otomobillerine kavuşacakları belirtildi.

Yazarlar