The Others Kısa...Kısa...

Kısa...Kısa...

08.07.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kısa...Kısa...

Kısa...Kısa...


       TİKP’liye gergin töreni
       GÜNTAN MAVİGÖZLÜ İstanbul
       TİKB üyesi olduğu iddiasıyla 21 yıl 8 ay hapis cezası alan ve akciğer kanseri nedeniyle 28 gündür tedavi gördüğü hastanede önceki gün ölen Murat Dil’in cenazesinde gergin anlar yaşandı. Dil’in cenazesi Okmeydanı Hacıbektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı İstanbul Şubesi’ne getirildi. Yaklaşık 200 kişilik grubun “Hücreler ölümdür, izin vermeyeceğiz"şeklinde sloganlar atması üzerine polis, uyarıda bulundu. Dil’in cenazesi yoğun güvenlik önlemi ve polis eskortu eşliğinde Hasköy Mezarlığı’na getirilerek, toprağa verildi.

       Kuzey Irak’ta PKK terörü
       İHSAN DÖRTKARDEŞ DHA
       Türkiye’den çekilerek Kuzey Irak’ta üslenen PKK’lı teröristler, bölgede barınmalarına karşı çıkan Kürt gruplara karşı gözdağı eylemlerini arttırdı. Irak Kürdistan Demokrat Partisi lideri Mesut Barzani’nin kontrolündeki bölgede bulunan Batufa kasabası yakınlarındaki bir köye dün gece otomatik tüfekler ve roketatarlarla saldırı düzenlendi. Gece geç saatlerde meydana gelen saldırıda üç ev isabet aldı. K. Irak’lı yetkililer, Barzani’nin kontrolündeki bölgede mayın döşeme, tarla yakma ve taciz ateşi açma eylemlerinde önemli artış görüldüğünü bildirdiler.

       Kıbrıslı yazar Adalı’ya anma
       İSTANBUL Milliyet
       KKTC’de 4 yıl önce faili meçhul bir cinayete kurban giden Kıbrıslı gazeteci yazar Kutlu Adalı, İstanbul’da anılacak. Kıbrıslılar Bilim Eğitim Sağlık ve Dayanışma Derneği’nin Temmuz ayı toplantısının konusu Adalı olacak. Bugün derneğin Tünel’deki lokalinde gerçekleştirilecek toplantıda Adalı’nın yaşamını içeren dia gösterisi sunulacak. Toplantıda ayrıca Adalı’nın eşi, Prof. Dr. Bakır Çağlar, yazar Ahmet An ve Metin Münür konuşmacı olarak katılacak. Saat 16.00’da başlayacak toplantıda Adalı’nın Kıbrıs’ta verdiği siyasi ve sosyal mücadelesi ile anıları anlatılacak.

       'Mehmedin kitabı’ karara kaldı
       CENNET NAR İstanbul
       Yazar Nadire Mater’in “Türk Silahlı Kuvvetleri’ni alenen tahkir ve tezyif etmek" iddiasıyla iki yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı dava karara kaldı. Gönderilen bilirkişi raporunda Mater’in suçsuz olduğu belirtildi ancak Beyoğlu Cumhuriyet Savcısı Yavuz Özeren, “Rapor çelişkilerle dolu, Mater cezalandırılmalıdır" dedi. Beyoğlu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan sanıklar Mater ve yayınevi sahibi katıldı. Beyoğlu Cumhuriyet Savcısı Yavuz Özeren, kitabın yazarı ve yayıncısının ağır hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.