The Others Kısa... kısa...

Kısa... kısa...

07.05.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kısa... kısa...

Kısa... kısa...


       Gezmiş, Aslan ve İnan anıldı
       “ANAYASAYI zorla değiştirme" suçlamasıyla 6 Mayıs 1972’de idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, 28. ölüm yıldönümlerinde, çeşitli siyasi parti ve demokratik kitle örgütlerince mezarları başında anıldı. Karşıyaka Mezarlığı’ndaki, Gezmiş, Aslan ve İnan’ın ailelerinin de katıldığı törende, hazırlanan bildiriyi, 68’liler Birliği Vakfı Genel Başkanı Haşmet Atahan okudu. Törende, Gezmiş, Aslan ve İnan için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, mezarlarına karanfiller bırakıldı.

       Kameraman düşüp öldü
       SÖKE’de yerel Söke TV’nin kameramanı Uğur Akdemiröz (19), merdivenden düşünce beyin kanaması sonucu yaşamını yitirdi. Yerel Söke TV’de bir yıl önce işe başlayan kameraman ve teknik sorumlu Akdemiröz, önceki gece Hacı Bektaş Veli Kültür ve Dayanışma Derneği’nin yemeğine katıldı. Alkol alan Akdemiröz, ardından bir işhanının dördüncü katındaki televizyon bürosuna giti. Sabah işhanına gelenler zemin katta Akdemiröz’ün cesedini buldu. Akdemiröz’ün, alkolün etkisiyle merdivenlerden düşerek beyin kanaması geçirip öldüğü açıklandı.

       Nuriş’in oğlu serbest kaldı
       KARAGÜMRÜKÇetesi lideri Nuri Ergin’in oğlu ile iki kardeşi, çıkarıldığı İstanbul DGM’ce serbest bırakıldılar. Gültepe ve Zeytinburnu’ndaki kahvehane saldırılarıyla ilgili olarak önceki gece gözlem altına alınan Zeynel ve Soner Ergin kardeşler ile Nuri Ergin’in oğlu N.E.’nin (17) Organize Suçlar ve Silah Kaçakçılık Şube Müdürlüğü’ndeki sorguları tamamlandı. Şubeden dün İstanbul DGM’ye sevk edilen üç kişiden Soner Ergin ve N.E. nöbetçi savcı tarafından, Zeynel Ergin ise tutuklanması istemiyle sevkedildiğini İstanbul Nöbetçi 6 No’lu DGM’ce serbest bırakıldı.