The Others Kıyafetler ve sözler

Kıyafetler ve sözler

05.04.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kıyafetler ve sözler

Kıyafetler ve sözler



SüprİZİm var"... Vardır elbette bir süpriz. Benim "film" yerine "filim" yazmam gibi bir şey olsa gerek. "Türkstar"ın gayet hoş hanım sunucusu Gamze Özçelik kızımız (dansları da gözümüzü, gönlümüzü bir hoş etti doğrusu) böyle dedi; "Süprizim vaar". O dans etmeli, onun endamı yeter. Seray Sever Hanımefendi ile bir örnek giydirilmişti. Ağa takılıp gelmişler stüdyoya. Bu arada ben Ahmet San Bey'in yorumlarından pek bir şey anlamıyorum. Söylediği çok "şey", aklımda kalan hiçbir "şey"....

ArmaĞan Çağlayan Bey yine formda... "Duyyon mu abi" diyordu, "Halduun aabi"sine.

Dans eğitmenleri, tiyatro eğitmenleri, diksiyon hocaları vs... Yarışmalardaki "eğitim şart" havasına iki açıdan bakmak lazım; "eğitmenler" için öncelik "işimi yaparım, paramı alırım" dır. Eğitildiklerini zanneden yarışmacılar için "Demek ki bu işin okulu da önemliymiş" düşüncesinin yer etmesidir. Şimdi trend "şöhret olmak için biraz okumak lazım"dır.

"Yorumsuz" da Moğollar vardı. Son zamanlarda Gülben Ergen'nin sahneye "sözde uçarak" gelmesi epey konuşuldu. Meğer bu işi rahmetli Cem Karaca taaa 1965 yılında yapmış. Cem Karaca ve Apaşlar sahneye iple inmişler. Cahit Berkay söyledi.

Öykü Sertel Hanım ile "Akademi Türkiye" jüri üyelerinden Pelin Akat Hanımefendi (Kendileri yarışmayı gerçekleştiren Sekron TV adına orada bulunuyor) arasında iki haftadır böyle soğuk rüzgarlar esiyor. Sözlü sataşmalar, "bana bak gelirsem oraya" tavırları... Bu bir "reyting" durumu mu? Yoksa... Bu arada Öykü Hanım, kim giydiriyor sizi? Benim televizyonum da mı bir şey var? Sizi öyle üstüne elbisesi kondurulmuş gibi giydirenler ile birlikte monitörden bir seyretseniz kendinizi?

Aaaa Şansal Büyüka Fenerbahçe'nin kanalındaydı... İlgimi çekti. Bu Fenerbahçeli olmakla açıklanacak bir durum değil gibi geldi bana!

TRT'nin "Trilyon Gecesi"nde Ziya Kürküt Bey ile Işık Özden Hanım yeni "imajları" ile koşarak sahneye geldiler. Kıpır kıpırdılar. Hatta heyecanlıydılar da diyebilirim. Bundan olsa gerek Işık Hanım "tirilyon" diyordu. Işık Hanım ince bir hanım. Kıyafeti ile daha bir küçülmüştü. Halbuki onu daha gösterişli kılacak bir elbise seçimi yapılsaydı "tirilyon" demesi göze batmazdı! (Ne demekse!)...

Yazarlar