The Others Kızılay yüzde 30 kan kaybetti

Kızılay yüzde 30 kan kaybetti

12.06.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kızılay yüzde 30 kan kaybetti

Kızılay yüzde 30 kan kaybetti


İmajı sarsılan Kızılay'a kan bağışları yüzde 30 azaldı


       Eski yöneticilerinin usulsüzlük iddialarına karışması ve Marmara Depremi'nin ardından verdiği hizmetlerdeki aksaklık, Kızılay'ın 132. kuruluş yıldönümüne de damgasını vurdu. Kızılay Genel Başkanı Ertan Gönen, "Yıpranan Kızılay'a karşı halkımızla aramızda oluşan güven bunalımını süratle ortadan kaldırmak zorundayız" dedi.
       Gönen, dünkü basın toplantısında "Kızılay'ı Yeniden Yapılandırma Projesi"ni anlattı. Kızılay'ın, Marmara Depremi'ndeki başarısızlığını, felaketin büyüklüğüne bağlayan Gönen şöyle konuştu:
       "Kızılay'a olan güvenin aşınması, özellikle kan bağışlarını sekteye uğratmıştır. Yüzde 100'lük bir artış hedeflenmesine karşılık kan bağışlarında yüzde 30 gerileme gibi vahim bir durum söz konusudur. Bizler, Kızılay'ı eski itibarına kavuşturmak için üzerimize düşen her şeyi yapıyoruz ve buna devam edeceğiz. Ama, aziz milletimize ve tüm insanlığa hizmet yolunda üstlendiğimiz tarihi misyonun gereklerini daha iyi yerine getirebilmek için morale gerçekten ihtiyacımız var."
       Gönen, bir gazetecinin Kızılay'ın Çerkeş depreminin ardından bölgeye gönderdiği çadırların eski olduğunu belirtmesi üzerine, "Çadırların hiç biri eski değil. Diğer deprem bölgelerinden 4 bin 500 çadır kaydırıldı. Kriz masası gönderdi onları. Bizim çadırların hepsi yenidir" dedi.