The Others Kızılay'da üç gözaltı daha

Kızılay'da üç gözaltı daha

25.11.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kızılay'da üç gözaltı daha

Kızılayda üç gözaltı daha


Tolga Şardan Ankara


       Kızılay soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Abdullah Ayhan Şan'ın talimatıyla harekete geçen Mali Polis, derneğin eski genel sekreteri Ahmet Kalkanoğlu'nu gözaltına aldı. Derneğin çadır bezi ihalesinde "rüşvet alınıp verilmesi" bölümünü soruşturan polis, kayıplara karışan eski milletvekili Ahmet Nejat Resuloğlu'nu aramaya başladı.
       Mali Polis, önceki gün Kalkanoğlu, Alım Satım Müdürü Hüseyin Çatana ve işadamı Yaşar Bahçıvan'ı gözaltına aldı. Bahçıvan verdiği ilk ifadede 25 milyar lira rüşvet verdiğini itiraf ederken, Kalkanoğlu, hakkındaki rüşvet iddialarını kabul etmedi. Yüklü malvarlığı bulunduğu öne sürülen Kalkanoğlu, Bahçıvan'dan rüşveti alıp paylaştıran Ferruh Gülecek'i ve "Kalkanoğlu'na 7.5 milyar lira rüşvet verdim" diyen Bahçıvan'ı tanımadığını öne sürdü.
       Aynı soruşturma kapsamında aranan Resuloğlu, kayıplara karıştı. Polis, Bahçıvan'ın verdiği rüşvetten 11 milyarlık pay aldığı banka belgeleriyle ortaya çıkarılan Resuloğlu ile yeğeni Ferruh Gülecek ve adamı Abdullah Şahin'in peşine düştü. Her üç zanlının evini ve işyerlerini basan Mali Polis, üç kişiyi de bulamadı.