The Others Kızılay'ın yeni başkanı Gönen

Kızılay'ın yeni başkanı Gönen

23.11.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kızılay'ın yeni başkanı Gönen

Kızılayın yeni başkanı Gönen


       Kızılay Genel Merkez Kurulu'nun dün Renda Köşkü'ndeki toplantısında Ertan Gönen, Kızılay Genel Başkanlığı'na seçildi. Gönen, 26 üyenin tümünün oyunu aldı.
       Toplantıya emekli General Fuat Avcı, Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, Kızılay eski Genel Müdürü Ünal Somuncu ve Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mithat Çoruh katılmadı.
       Genel Merkez Kurulu üyeliğinden istifa eden Haberal, gerekçe olarak aynı üniversiteden Mithat Çoruh'un da Genel Merkez Kurulu üyeliğine seçilmesini gösterdi.
       Toplantıda genel başkanın ardından yönetim kurulu üyeleri de belli oldu. Emekli general Fuat Avcı ve ekonomist Fadıl Ünver genel başkan yardımcılıklarına, Avukat Muktedir Ballı Genel Sekreterliğe, Ali Ulvi Bakır, Özbek Saran ve Prof. Dr. Nilgün Sümer de yönetim kurulu üyeliklerine seçildi. Genel Başkan Yardımcısı Fadıl Ünver ve Muktedir Ballı yeni yönetimde de görev aldı.

Portre / Ertan Gönen

       Demirel'e yakın
       Gönen, 1 Şubat 1935'te doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara'da tamamladı. Gençlik yıllarında basketbol milli takımında oynadı. Ankara Atatürk Lisesi'ni bitirdikten sonra 1961'de Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu, ihtisas için Almanya'ya gitti. Genel cerrahi ve travmatoloji dallarında ihtisas yaptı. Türkiye'ye döndükten sonra Numune Hastanesi'nde başasistanlık, klinik şef yardımıcılığı, cerrahi kliniği şefi olarak görev aldı. 1977'den beri Kızılay Merkez Kurulu ve Yönetim Kurulu üyeliği görevini yürüten Gönen, 1991'den itibaren Kızılay Genel Başkanvekili olarak yönetimde yer aldı. Evli ve bir kız çocuk babası olan Gönen, iyi derecede Almanca biliyor. Gönen, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e yakınlığıyla da tanınıyor.

Yazarlar