The Others KoçSistem, Dell'in distribütörü oldu

KoçSistem, Dell'in distribütörü oldu

21.07.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

TNT Ekspres Irak'ta teslimata başladı

KoçSistem, Dellin distribütörü oldu


   
        KoçSistem, Dell ile gerçekleştirdiği uluslararası distribütörlük anlaşmasıyla Türkiye'de Dell ürünlerinin pazarlanması ve satış sonrası tüm bakım ve servis hizmetlerini aldı. İş ortaklığı sonucunda, kurumsal pazara yönelik Dell ürünlerinin tüm bakım - servis hizmetlerini kapsayacak. Anlaşmaya göre KoçSistem, Dell'in PC'den, orta büyüklükteki server'lara kadar tüm ürünlerini, düşük fiyat stratejisiyle pazarlayacak. İş ortaklığı kapsamında yer alan ürün ve hizmetler ilaç, ulaşım ve enerji başta olmak üzere Türkiye'nin tüm kurum ve kuruluşlarına ulaştırılma hedefinde.
   
        TNT Ekspres, Irak ve komşu ülkelere kapıdan kapıya teslimat hizmeti sunmak üzere Bağdat'ın en büyük kurye şirketi IKE Ekspres ile ortaklık anlaşması yaptı. Birleşmiş Milletler yaptırımlarının kaldırılmasından sonra Irak'a ilk giren firmalardan biri olan TNT Ekspres, yeni servisiyle Amman - Ürdün sınırından Bağdat'a, birkaç ay içinde de Basra ve diğer Irak kentlerine evrak, koli ve hava kargosu dağıtacak.
    TNT Ekspres Dünya Başkanı Alan Jones, "Dünyanın en büyük ikinci petrol ve doğalgaz üreticisi olan Irak'ta yeni iş potansiyelleri konusunda şüphe yok. Halen İngiltere ve hatta Japonya gibi uzak noktalardan hızlı teslimat taleplerini karşılamaya başlamış durumdayız" diye konuştu.
   
        Metis, bireysel ve kurumsal ihtiyaçlar doğrultusunda hazırladığı, uluslararası standartlara sahip alternatif kariyer sitesi Alternika'yı hizmete sundu. İş ilanı vermek ya da iş bulmak için internetten yararlananların sayısı hızla arttığı için böyle bir yatırım yaptıklarını belirten Metis Genel Müdür Yardımcısı Nadire Tunçay, Alternika'nın, pratik ve esnek olduğunu; fonksiyonel ve güvenilir bir site yaratıldığını söyledi. Sitenin yenilikleri arasında NAICS ve SOC gibi uluslararası kodlama sistemleri kullanılması, İngilizce ve Türkçe, Fransızca ve Almanca'yı desteklemesi sayılabilir.