The Others Koğuş değil müdür odası

Koğuş değil müdür odası

10.11.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Koğuş değil müdür odası

Koğuş değil müdür odası


Vedat Ergin, yeğeni Nurettin Ergin ve kimlikleri bilinmeyen ama cezaevine girmesi yasak olan iki çocuk.. Ellerinde cep telefonu var. Bu fotoğraf, mahkumların saltanatının, devletin de aczinin fotoğrafıdır...


       Uşak E Tipi Cezaevi'ndeki koğuşlarında yapılan arama, Nuri ve Vedat Ergin kardeşlerin cezaevinde saltanat sürdüklerini ortaya koydu. Bulunan fotoğraflar, Ergin kardeşlerin cezaevini nasıl ellerine geçirdiklerinin de kanıtı olarak incelemeye alındı.
       Erginler'in halılarla kaplı ve lüks döşenen koğuşunda bulunan fotoğrafların Uşak E Tipi Cezaevi'nde çekildiğinin kesin olduğu, ancak zamanının belli olmadığı kaydedildi. Fotoğraflardan birinin Cezaevi 1. Müdürü Mustafa Kurt'un odasında çekildiği belirlendi. Kurt'un görünmediği fotoğrafta, Erginler ayakta, bir arkadaşları da makam koltuğunda oturuyor. Masada traş makinası, küçük mücevher kutusuna benzeyen bir kutu, sigara ve teyp dikkat çekiyor.

       Cibinlikli koğuş
       Diğer fotoğrafsa Ergin kardeşlerin cibinlikli koğuşlarına ait. Bu fotoğrafta Vedat Ergin, Nuriş'in oğlu Nurettin Ergin, 12 - 13 yaşlarında iki çocuk bulunuyor. Yatağın üzerinde oturan ve cezaevine nasıl girdikleri merak uyandıran çocukların ikisinin elindeki cep telefonları dikkat çekiyor. Çocuklardan biri telefonla konuşurken, sandalyede oturan Vedat ile yeğeni Nurettin Ergin objektife bakıyor. Ancak çocuklar tanınmıyor. Ziyaretçilerin açık görüşlerde bile koğuşlara alınmadığına ve Uşak E Tipi Cezaevi'nde de çocuk mahkum bulunmadığına dikkat çekilirken, saltanat fotoğraflarının yetkilileri de şaşırttığı dile getiriliyor.