The Others Komutan: Terör bitmedi

Komutan: Terör bitmedi

12.01.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Komutan: Terör bitmedi

Komutan: Terör bitmedi


Tunceli şehitleri için düzenlenen törende gözyaşları sel oldu. Üçüncü Ordu Komutanı Org. Kılınç, "Terör bitti diyenlere katılmıyorum" dedi


       Üçüncü Kolordu Komutanı Orgeneral Tuncer Kılınç, terörün sürdüğünü, 'terör bitmiştir, sonu gelmiştir' gibi sözlere katılmadıklarını, bu tür sözlerin de yanlış olduğunu söyledi.
       Tunceli Ovacık'ın Yeni Konak köyü Havaçor bölgesinde teröristlerle girdikleri çatışmada şehit olan Jandarma Kurmay Binbaşı Bülent Yavuz, Yüzbaşı Ercan Solak, Uzman Çavuşlar Asım Gökmen, Abdullah Köse, Mustafa Gönen ve Gökçen Özkaya için Elazığ Asker Hastanesi'nde cenaze töreni yapıldı.
       Törene, Elazığ Valisi Lütfullah Bilgin, Tunceli Valisi M. Ali Türker, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Tuncer Kılınç, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Köksal Karabay, Elazığ Belediye Başkanı Hamza Yanılmaz ile diğer askeri ve sivil yetkililer katıldı.
       Törende konuşan 3. Ordu Komutanı Orgeneral Tuncer Kılınç, "terörün devam etmekte olduğunu, 'terör bitmiştir, sonu gelmiştir' şeklindeki sözlere katılmadıklarını ve bu sözlerin yanlış olduğunu" belirterek, terörle mücadelenin, teröristlerin kökünü kazıyana kadar devam edeceğini söyledi.

Kanımızın son damlasına kadar

       Kılınç, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin dimdik ayakta olduğunu, kanlarının son damlasına kadar vatan için şerefle mücadele ettiğini ifade ederek şöyle dedi:
       "Terör devam etmektedir. Bir grup satılmış insan, bu ülkenin mutluluğunu bozmakta ve kalkınmasını engellemektedir. El ele, gönül gönüle çok daha müreffeh bir ülke oluşturmak yerine, kökü dışarıda bulunan bu aldatılmış insanlar, nafile uğraş vermektedirler. Terörle mücadele topyekün yapılmalıdır. Sadece TSK'nin mücadelesiyle terörün önlenmesi düşüncesi yanlış olur. Böyle bir mücadele daha çok uzun sürer. Şehitlerimizi kalbimize gömüyor, şehit ailelerine, yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı diliyorum."
       Törenden sonra şehit Kurmay Binbaşı Bülent Yavuz'un cenazesi Ankara'ya, Yüzbaşı Ercan Solak'ın cenazesi Konya'ya, Uzman Çavuşlar Asım Gökmen'in cenazesi Nevşehir'e, Abdullah Köse'nin Afyon'a, Mustafa Gönen'in Adana'ya ve Gökçen Özkaya'nın cenazesi ise Sivas'a gönderildi.