The Others Kör topal

Kör topal

28.02.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kör topal

Kör topal

Kör topal

Pazartesi akşamı, atv ana haber bülteni sonrasında Salih Memecan’ın animasyonu "Bizim City", gerçekten Türkiye’yi anlatıyordu. Topal bir adam, değneğine yaslanarak yürümeye çalışıyor. Karşısına "kriz" yazan biri çıkıyor ve elindeki değneği alıyor. Sanıyor ki düşecek. Ama bizimki "kör - topal" gidiyor. Hatta değil sendelemek hızlı denebilecek adımlarla uzaklaşıyor.

New age ustası Yanni, CNBC - E’deydi pazartesi gecesi. Sanırım bu bir tekrar konserdi... Muhteşem, tek kelime ile muhteşem. Sahne bir enstrüman fabrikası. Ne ararsanız fazlasıyla var. Klavyelerin sayısını bilemedim. Ve bu kalabalıktan çıkan muhteşem bir bütünlük. Düşünün, bir akustik gitarın solosunu, ya da bir bas gitarın nağmelerini tek tek duyabiliyorsunuz. Bu ne müthiş bir kayıt olayı... Yanni’nin "Tribute" konserinin DVD’sini mutlaka alın derim. Görsel ve işitsel şölene doymayacaksınız.

"Teke Teköte IMF konuşuluyor. Osman Altuğ hocam yıktı ortalığı. "Atatürk’ün resmi ,paranın ortasındaydı. Sonra sola doğru kaymaya başladı, neden" diye sordu. Hocamın karşı kıyısında Esfendiyar Korkmaz, Işın Çelebi ve de izleyiciler bekliyor. Yanıt Altuğ’dan geldi: "Sağ tarafta sıfır koyacak yer kalmayınca resmi sola kaydırdılar da ondan..." Bir alkış, bir alkış...

Bu toplantıda bir gerçeği daha öğrenmiş oldum. Amerikan inekleri günde 7400; Türk inekleri ise 1400 kilo süt veriyormuş. Meğer Amerikan inekleri Vivaldi’nin konçertosu eşliğinde sağılıyormuş...

Doğu Perinçek bu prorgamın müdavimi oldu. Her zamanki gibi stüdyodakiler tarafından yine Çin’e yollandı.

CINE 5’ten bir değişiklik geldi... Cumartesi günü Bari - Fiorentina maçı yayınlanıyormuş. Bundan böyle Fiorentina’nın pabucu dama atıldı. Hatırlatalım. İkinci bir değişiklik ister.

"5 N 1 Köda Silopi’ye giden gazetecilerin maceraları vardı. Mehmet Altan özel izinle gittiklerini söylüyor... İdil’e konsere gittik iki defa (Bulutsuzluk Özlemi ile). Eskort eşliğinde... İzmir’e gider gibi gideceğimiz günler ne kadar uzak, ya da ne kadar yakın?