The Others Korku tatbikatı

Korku tatbikatı

12.12.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Korku tatbikatı

Korku tatbikatı


Valiliğin ani talimatıyla gece yarısı tatbikat yapan kurumların telaşı, "deprem olacak" paniğine kapılan halkı sokakta sabahlattı


       Halka haber vermeden yapılan "Deprem Tatbikatı" sırasında heyecanlanan vatandaşlar geceyi sokakta geçirdi.
       Eskişehir Valiliği Kriz Merkezi yetkilileri, "olası bir depreme karşı kurumların işlerliğini ölçmek ve önlem amacıyla" gece 00.30'da tüm kamu kurum ve sivil savunma mükellefleri, valilik alanına çağrıldı.
       Yetkililer, çağrının ardından, arama - kurtarma, Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı ilkyardım ve ambulans ekipleri ile öteki kurum ve kuruluşların ekipleri, yarım saat sonra, 01.00'de valilik alanında toplandı ve tatbikat başladı.
       Bu arada, gerek kentteki motorlu araç trafiğinin artması, gerekse bu hareketlilikten haberdar edilenler arasındaki telefon iletişimiyle vatandaşlar "deprem olacak" korkusuyla evlerini boşaltarak sokaklara döküldüler.
       Kriz Merkezi'nin bulunduğu valilik alanını dolduran vatandaşlar, yetkilileri soru yağmuruna tutmaya başladılar. Eskişehir Valisi Sami Sönmez'in de alanda bulunduğu sırada, Kriz Merkezi yetkilileri, halka, yapılanın olası bir depreme karşı tatbikat olduğunu söyleyerek, onları ikna etmeye çalıştılar.
       Deprem olacak endişesiyle otomobilleriyle açık alanlara ya da semtlerindeki park ve bahçelere giden vatandaşlar, güvenlik kuvvetleri aracılığıyla tatbikat konusunda uyarıldılar. Bazı vatandaşlar evlerine girerken, halkın çoğunluğu geceyi sokakta geçirmeyi yeğledi.

Adalar yine sallandı

       Kocaeli ve Düzce depremlerinin artçı sarsıntıları sürerken, dün gece Adalar'da 2.9 şiddetinde bir deprem meydana geldi.
       Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden verilen bilgiye göre sarsıntıların saat, merkez üssü ve büyüklüğü şöyle:

İran'da 4.4'lük deprem

       İran'da Hazar Denizi'nin güney kıyısındaki Mazenderan eyaletinde, dün Richter ölçeğine göre 4.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
       Mazenderan Eyaleti Doğal Afetler Müdürü Rahmetullah Ahmedi, İRNA'ya yaptığı açıklamada, dün 13:50'de (TSİ 12:20) meydana gelen depremin, Sari ve Neka kentleri yakınındaki Hezar Jarib ve Kayser bölgelerinde etkili olduğunu söyledi.
       Ahmedi, depremde bir köyde 20 evin hasar gördüğünü, ayrıca bölgede toprak kayması meydana geldiğini belirtti, ancak can kaybı olup olmadığı konusunda bilgi vermedi.