The Others Köşk’teki öğretmen

Köşk’teki öğretmen

01.11.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Köşk’teki öğretmen

Köşk’teki öğretmen


Semra Sezer, meslek yaşamı boyunca onbinlerce çocuğu eğitti. Eşinin sağlığı nedeniyle ara verdiği eğitim yaşamına anlamlı bir kampanyayla geri dönüyor


       Çankaya Köşkü’ne çıktığından bu yana çizdiği profille vatandaştan büyük destek alan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in eşi Semra Sezer, büyük bir eğitim seferberliğinin öncülüğünü yapmaya hazırlanıyor.
       Uzun süredir kız çocuklarına yönelik büyük bir eğitim kampanyasının hazırlıklarını sessiz sedasız yürüten Semra Sezer, hedefini, “okutabileceğimiz kadar kızı okutacağız" diye açıkladı.
       Milliyet’in sorularını yanıtlayan Sezer, Doğu ve Güneydoğu öncelikli olmak üzere, kız çocukları ve okuma yazma öğrenmeye hazır yetişkin kadınlara yönelik kampanyanın hazırlıklarının sürdürüldüğünü söyledi.

       Çankaya’da toplantı
       Türk milli eğitimine yıllarca öğretmen olarak hizmet veren, eşinin by - pass ameliyatının ardından emekliye ayrılan Semra Sezer, Çankaya Köşkü’ne yerleştikten sonra, dernek ve vakıflardan oluşan gönüllü sivil örgütlerin eşgüdümle hareket etmesini sağlamak için 12 Ekim’de bir toplantı düzenledi. Sezer, bu kuruluşlara kendi imzasıyla gönderdiği çağrı mektubunda da, Atatürk’ün “çağdaş uygarlığı yakalama" talimatını hatırlatırken, hızlı nüfus artışı ve iç göçle birlikte artan eğitim sorunlarını vurguladı.

       Öncelik kızlara
       Eğitimde yalnızca devletin olanaklarıyla hareket etmenin mümkün olmadığını dile getiren Sezer, şunları söyledi:
       “Başlatmaya hazırlandığımız kampanya bütün Türkiye’yi kapsayacak. Ancak önceliğimiz Doğu ve Güneydoğu olacak. Okuma olanağından yoksun bütün kız çocuklarına ve geç kalmış yetişkin kadınlarımıza eğitim imkanı sunmayı istiyoruz. Şu anda projeler üzerinde, ihtiyaçları belirlemeye çalışıyoruz. Henüz başlangıç aşamasındayız. Projelerin somutlaşmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı’na başvuracağız. Gerekirse ben de giderim, arkadaşlarımız da bölgeye gideriz."

       Gerekirse bölgeye de giderim
       Halkla biraraya geldiğinde sıcak portreler çizen First Lady, uzun süredir sessiz sedasız bu kampanyaya hazırlanıyordu. Semra Sezer, gerekirse arkadaşlarıyla Doğu ve Güneydoğu’ya gideceklerini de söyledi.


Yazarlar