The Others Kovboy Clark

Kovboy Clark

05.05.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

Raoul Walsh imzalı western "Dev Adam", Clark Gable’ın varlığıyla ilgiyi hak ediyor

Kovboy Clark

Kovboy Clark

Raoul Walsh imzalı western "Dev Adam", Clark Gable’ın varlığıyla ilgiyi hak ediyor

ALİN TAŞÇIYAN

Clark Gable’ın başrolü üstlenmesiyle belirli bir çekiciliğe sahip olan bir
western "Dev Adam". Türün ustalarından Raoul Walsh’un imzasını taşıyan filmde Gable’ın karşısında "esmer bomba" Jane Russel var. Ancak ilgi odağı haliyle sinemanın "kral"ı, bir bakışıyla kadınları cezbeden Clark Gable.
Ünlü aktör filmde bir sığır sürüsünü Montana’ya götürmeye çalışan Allison Kardeşler’den Albay Ben’i canlandırıyor. Çeşitli zorluklarla baş eden kovboylar Ben ve Clint (Cameron Mitchell) yolda Nella (Jane Russell) adında bir kadını kızılderililerden kurtarıyor. Nella yola sürüyle birlikte devam ederken Ben ile duygusal bir yakınlık kuruyor. Ancak aralarına sürünün sahibi giriyor.
Hollywood’un "kral"ı ama Clark Gable’ın çok zor bir hayatı oldu. Sürekli çabalaması gerekti. Özel yaşamı da mesleği gibi inişli çıkışlı. Annesini yedi aylıkken yitirdi. Okulu bırakıp petrol kuyuları açan babasına yardım etti. Lionel Barrymore tarafından keşfedilmesine rağmen kariyer yapana dek çok çabaladı. Beş evliliği arasında belki de gerçekten aşık olduğu tek kadın Carole Lombard’ı bir uçak kazasında yitirdi. Onun acısıyla doruğunda olduğu mesleğini bırakıp savaşa gitti. Dönüşünde eski başarısını yineleyemedi. Beşinci evliliğinden olan oğlunun doğumunu göremeden öldü. Ama
geriye "Bir Gecede Oldu"nun Oscar’lı aktörünü, "Rüzgar Gibi Geçti"nin efsanevi Rhett Butler’ını bıraktı.
TV8 / 01.10

"Dev Adam / The Tall Men"
• Yönetmen: Raoul Walsh
• Görüntü: Leo Tover
• Senaryo: Sidney Boehm, Frank Nugent
• Müzik: Ken Darby, Jose Lopez Alavez, Victor Young
• Oyuncular: Clark Gable, Jane Russel, Robert Ryan, Cameron Mitchell, Juan Garcia


Gezi, kadın-erkek ilişkileri ve tabii spor!
SEYAHATNAME:
Bekir Emre, konuğu turizmci Faruk Pekin ile Savaş Suçları Müzesi, Hallon Körfezi, Angor-Vat Tapınağı ile Vietnam’dan gezi notları verecek .
TV8 / 18.05

DİKKAT BEBEK VAR:
Ayrılmaları da evlenmeleri gibi sansasyon yaratan Ceyda Düvenci-Kaan Girgin çiftinin başrol oynadıkları dizinin kahramanı Can adlı bebek.
TRT 1 / 20.30

ŞAHANE PAZAR:
Behzat ve Süheyl Uygur bu hafta yeni albümü ile hayranlarının karşısına çıkan Yıldız Tilbe’yi ağırlıyor. İlginç yarışmalar her zamanki yerlerinde.
KANAL D / 20.30

AÇIK AÇIK:
Tunca Bengin’in bu haftaki konuğu Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın. Bengin konuğu ile şampiyonluğu ve gelecek sezonla ilgili projelerini konuşacak.
TRT 2 / 21.15

SÜPER LİG:
İhsan Topaloğlu ve Ali İsmet Ural Mustafa Denizli, Cüneyt Tanman ve Serdar Çakır’ı konuk ediyorlar.
CNN TÜRK / 22.05

AŞK OLSUN:
Kadın-erkek ilişkilerine farklı bir açıdan yaklaşan programı Seray Sever ve Hakan K. birlikte sunuyor.
ATV / 23.15