The Others Kurslardan itiraz geldi

Kurslardan itiraz geldi

14.10.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kurslardan itiraz geldi

Kurslardan itiraz geldi


Milliyet’in 30 Eylül tarihli sayısında ön sayfa sürmanşette Parayı Bastıran Ehliyet Alıyor başlığıyla sunulan ve sürücü kurslarındaki yasadışı uygulamaları gündeme taşıyan habere bir itiraz geldi.
Haberde adı geçen Bora Sürücü Kursu Gürsel Çakır, haberde "abartma", "eksiklik" ve ‘gerçek dışılık" olduğunu, şirkete haksızlık edildiğini öne sürüyor.
Şöyle yazmış Çakır:
"Kursumuz 1987 yılından beri kurslara devam konusunda gösterdiği değişmez çizgisinden taviz vermeden yola devam etmiş, ‘trafik canavarı’ olmayan binlerce sürücü adayını yetiştirmiştir. Başta Milliyet gazetesinden olmak üzere binlerce mezunumuz buna tanıklık edecektir. Sınavlardaki başarı oranımız MEB kayıtlarında başarı ve teşekkür belgeleri ile birlikte bulunabilir."
Çakır, notunu "bu tür garip haberlerle" şirket itibarının zedelenmesinden duyduğu rahatsızlığı bildirerek noktalamış.
Haber - Araştırma Müdürü Tunca Bengin’in açıklaması:
"Haberle ilgili eleştiriye katılmak mümkün değil. Hele hele abartı, gerçekle alakası olmayan sözlerini haksızlık olarak nitelendiriyorum. Çünkü, haber hazırlanırken bire bir kursun yetkilileriyle görüşülmüştür. Bunlara ait bant kayıtları mevcuttur. Bu durum eleştiriyi yapan kurs yetkililerine de tarafımdan anlatılmıştır."

24 Eylül tarihli Milliyet’te Ablasıyla Hasret Giderdi başlıklı haber, eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in Isparta’ya yaptığı özel ziyaretin bazı ayrıntılarını aktarıyordu.
Demirel, haberdeki bir ifadeyle ilgili olarak düzeltme gönderdi:
"Yazıda bahse konu; Isparta Süleyman Demirel Hava Meydanı kapanmış değildir. Sadece Türk Havayolları’nın uçuşları kaldırılmıştır. Meydan, cumartesi ve pazar günleri hariç, her gün 08.00 - 17.00 saatleri arasında açıktır. Süleyman Demirel, Isparta ziyareti dolayısıyla hava meydanına 10.15’te inmiş, 16.55’te ayrılmıştır. Özel olarak Süleyman Demirel için yapılmış hiçbir muamele yoktur. Yürürlükte olan kurallar aynen uygulanmıştır. Bilginizi rica ederim."