The Others Kutan: Kazan FP'ye başvurmadı

Kutan: Kazan FP'ye başvurmadı

26.01.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kutan: Kazan FP'ye başvurmadı

Kutan: Kazan FPye başvurmadı

       FP Genel Başkanı Recai Kutan, kapatılan RP'nin Genel Başkan Yardımcısı, siyasi yasaklı Şevket Kazan'ın, milletvekilliği aday adaylığı için FP'ye herhangi bir başvurusunun olmadığını bildirdi. Kazan'ın Kocaeli'de FP listesinden bağımsız milletvekili adayı olmak için başvurduğu öne sürülmüştü. FP yetkilileri, kapatılan RP'nin siyasi yasaklı lideri Necmettin Erbakan'dan da herhangi bir başvuru ulaşmadığını açıkladı.
       Kutan, FP genel merkezinde gazetecilerin soruları üzerine şunları söyledi: "Bu sabah (dün) Kazan'la telefon görüşmesi yaptım. Ne bize ne Kocaeli teşkilatına harhangi bir müracaatının olmadığını ifade etti. Yok öyle bir şey. Kazan'ın bu anlamda hiçbir müracaatı yok. Görüşmede, 'Kocaeli'ne böyle bir müracaatınız var mı' diye sordum. 'Hayır' dedi."
       Kutan, "Görüşmede, Kazan'ın aday olabileceğine ilişkin bir ifadesi oldu mu" sorusuna "O hususta bir görüş ifade etmedi" yanıtını verdi.
       FP Genel Başkan Yardımcısı Ali Coşkun ise RP'nin kapatılmasıyla siyasi yasaklı konumuna gelen Necmettin Erbakan'ın adaylığına ilişkin herhangi bir başvurunun FP'ye intikal etmediği açıkladı. "Böyle bir konu intikal ederse değerlendiririz" diyen Coşkun, dünkü basın toplantısında şöyle konuştu:
       "Erbakan ve Kazan, FP üyesi değil. Bağımsız aday olmaları, hukuki meseledir. Karar, Yüksek Seçim Kurulu'nundur. Hukukçularımızın yorumuna göre bir sorun görünmemektedir."