The Others LEZZET AVCILARI

LEZZET AVCILARI

07.06.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

LEZZET AVCILARI

LEZZET AVCILARI


Unutulmaya yüz tutmuş yemekleri araştıran liseliler, iki bin tarifi mutfağımıza yeniden kazandırdı


       Geleneksel yemeklerin yavaş yavaş kaybolduğu şu günlerde yapılan bir yemek yarışması herkese umut verdi. Milli Eğitim Bakanlığı Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlenen “Türkiye Magi Etsu Yöresel Yemek Yarışmasıöna katılan öğrenciler birbirinden güzel ve özgün tariflerle jürinin kararını güçleştirdiler. Çünkü finale kalan yedi tarif, tam bin 989 reçete arasından seçilmişti.
       Kaybolmaya yüz tutan geleneksel lezzetlerin tekrar gündeme getirilmesi için düzenlenen “Türkiye Magi Etsu Yöresel Yemek Yarışmasıöna Türkiye’nin dört bir yanındaki kız meslek liselerinin öğrencileri bölgelerinin en karakteristik tarifleriyle katıldılar. Her bölgenin finale gidecek adayı, yapılan yarı finalle ortaya çıktı. Yarışmaya yedi coğrafi bölgeyi temsilen yedi yemek katıldı.

Özgün tarifler

       Silivri Klassis Resort Hotel’in mutfağında hazırlanan yemekler, hem tarifin özgünlüğü, hem sunuşu, hem de lezzeti açısından değerlendirildi. Yarışma öncesi yapılan konuşmalarda kaybolan lezzetlerimiz ve bunların tekrar gün yüzüne çıkarılmasının önemini vurgulayan konuşmacılar, daha sonra bütün tariflerin toplanacağı bir kitabın da yayınlanacağının müjdesini verdiler.

Jüri zorlandı

       Ahmet Örs, Nurten Demir, Sibel Üney, Gündüz Tezmen, Nihal Bolkol, Ceylan Kıral, Nilüfer Yıldır, Azize Gökmen ve Taylan Kümeli’den oluşan jürinin değerlendirmesi sonucu ödül alan yemekler belirlendi. Yarışmanın ana sponsoru Arçelik, öğrencilere ve okullara beyaz eşya hediye ederken, Güral Porselen de öğrencileri yemek takımıyla ödüllendirdi.

Yarışma birincisi: Hamurlu kurban kavurma

Akdenİz Bölgesi’nden Denizli Vali Vefki Ertür Kız Meslek Lisesi öğrencisi Ayşenur Buluttimur’un “hamurlu kurban kavurma" yemeğiyle birinci olduğu yarışmadaki diğer ödüller şöyle: Çorum Kız Meslek Lisesi’nden Belgin Özdemir “kuru mantı" ile ikinci, Van Kız Meslek Lisesi öğrencisi Neslihan Kızıltaş ise “eşgili" isimli yemekle üçüncü. Gaziantep Hacı Muzaffer Bakbak Kız Meslek Lisesi’nden Dilber Kervancıoğlu “firik pilavı", Kocaeli Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi’nden Filiz Eken ise “hindili kubbe kebabı" isimli yemekleriyle mansiyon kazandılar.