The Others Lige doğru

Lige doğru

24.07.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Lige doğru

Lige doğru


  Lig maçlarının yayınları nasıl olacak? Ne zaman başlayacak? Bugüne kadar bir açıklama yapılmadı. 27'sinde bir basın toplantısı olacak ve gerekli bilgiler verilecekmiş. Bana söylenen, dijital yayın için gerekli şifre çözücüler 28'i sabahı piyasada olacakmış. İlk aşamada beş kanal olacakmış. Belli saat dilimlerine bölünecekmiş. Dijital sistem farklı. Bizim bildiğimiz kanal değil. Yani tek bir kanalda birden fazla yayın yapma imkanı var. Bu kanal şimdilik çocuk, sinema, müzik arasında bölüştürülecek. Naklen yayınlar bu kanalların her birinde yayımlanacak. Maç yayınlarına da 5 Ağustos'ta başlanacak. Bir kereye mahsus bir para ödenecek makine için. Daha sonra maç başına bir ödeme olacak. Tabii biraz karışık bir sistem. Ben sadece ilk bilgileri sizlere aktardım. Sanırım 27'sinde daha net ortaya çıkacak.

  TBMM Çevre Komisyonu'nda kabul edilen hayvanları korumaya ilişkin yasa, bizim "nerede hareket orada bereket" TV'lerine pek bir yaradı. Arşivdeki ne kadar "kedi - köpek vs." vahşet görüntüsü varsa ortalığa çıkardılar. Hesapta insanların vahşetini gösteriyorlar. Ama dedim ya, onların hesabı insanlık ayıbı filan değil. Hangi konuda ve hangi olayda olursa olsun tek bir kıstasları var. Kan ve şiddet. Hayvanları çok sevdiklerini zannetmiyorum. Sanırım sadece düşündükleri bu yasa ile ilgili, ilerde mutlaka bazı değişikliklerin olması. Çünkü hayvan kelimesini duydukları anda Pavlov'un köpeği misali bu görüntülere tekrar saldıracaklar.

  İntihar görüntüsü dakika dakika haberlerde yayımlandı. Kimi üstünü örttü, kimi kabak gibi gösterdi. Anlayış meselesi. Ben anlayışın da hoşgörünecek yanının kalmadığına inanıyorum. Bu anlayış filan değil, yukarıda da belirttiğim gibi sadece insanların ilkel dürtülerini kaşımak ve hatta kabartıp su yüzüne çıkarmaktır.