The Others Maç yorumu

Maç yorumu

10.08.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

Maç yorumu

Maç yorumu

Maç yorumu

Maç yorumları bu yıl da sorunlu olacak. Maç yorumu yapan yazarların "anlık" gözlem yapmanın yanı sıra maçın gidişatını da kavrayabilmesi önemli.

Glasgow Rangers - Fenerbahçe maçında Ziya Şengül yorumcuydu. Maç başlamadan "kadro, deplasman korkusu ile hazırlanmış" yorumunu yaptı. Ama oyun başlayınca bunun böyle olmadığı ortaya çıktı. Kendisi de kabul etti.

"Johnson yoruldu" dedi. Sonra baktık Johnson, ikinci devre Rapaiç’e öyle bir pas attı ki... Orta sahada da adamlara duman attırdı. Şengül, bu sözü söylediğinde 25. dakikaydı. Spiker "bu kadar kısa sürede yorulmak olur mu" diye sorunca Şengül, Fenerbahçe’nin oyuna çok hızlı başladığını ve bu tempoya alışık olmadığını öne sürdü. Ama bunun da öyle olmadığı ikinci devrede görüldü. Fenerbahçe, maç boyu presini Glasgow sahasından hiç eksik etmedi.

Hakem yorumunda ise gerek Turgay Şeren ve Ahmet Çakar; gerekse maçı yorumlayan Ziya Şengül, hakem Russ Maier’in özellikle kırmızı kart sonrasındaki yönetimiyle ilgili çelişkili ifadeler kullandılar. Şengül, hakemin kırmızı kart sonrası Glasgow yanlısı kararlar verdiğini söyledi. Maç sonrası stüdyoda hakem için söylenen tek cümle vardı: "muhteşem yönetti..." Kim haklı, kim haksız diye sormuyorum. Üç aşağı beş yukarı ortak bir fikir olabilir. Ama burada bir taraf "muhteşem" kelimesini kullanınca durum değişiyor.

Show TV’nin yayınları sırasında ekranın altında bazı sorular var. Bu sorulara cep telefonu mesajı ile doğru cevap verenler arasından kura çekiliyor, yani ödül mödül durumları. Sorulardan biri: "Show Ana Haber Bülteni’ni ve Ateş Hattı’nı aşağıdakilerden hangisi sunuyor?" Bir diğer soru: "Başını kuma gömen hayvan aşağıdakilerden hangisidir?" Aziz Nesin bir laf etti ve ondan sonra göçtü bu dünyadan... Ne kadar doğru söylemiş değil mi? Baksanıza sorulardan belli olmuyor mu?

Şu sıralar "Ara beni" diye erotik sesli hanımların yer aldığı "900’lü hatlar"a özel TV’lerde sık rastlanır oldu. Arz ve talep meselesi mi?





Yazarlar