The Others Macit GÜRBÜZ - ERZURUM

Macit GÜRBÜZ - ERZURUM

08.02.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Palandöken'deki çığ faciasında hayatına kaybeden çocuk kayakçıların aileleri, iki sanığın tahliyesini "şaibeli" buldu.

Macit GÜRBÜZ - ERZURUM

PALANDÖKEN Kış Sporları Merkezi'nde 28 Aralık'ta çığ faciasında hayatını kaybeden altı kayakçının ailesi, tutuklu iki sanığın sürpriz tahliyesini şaibeli buldu.
Büyük ihmalkarlık ve tedbirsizlik sonucu çocuklarını kaybettiklerini belirten İbrahim Karaca, Burhanettin Andiç, Cumhur Güngörmüş, Hakkı Yolcu, Hayati Dilik ve Orhan Dalmızrak, "Hukukun üstünlüğüne inanarak, acımızı yüreğimize gömüp, yargıyı etkilememek için bugüne kadar sustuk. Ancak son karar bizi ikinci kez yıktı" dedi.
Aileler, önceki gün sekizde üç suçlu bulunan Dedeman Otel Genel Müdür Yardımcısı A. Mücahit Kalkan'la snowtrack sürücüsü Abdurrahim Karcıoğlu'nun, bir üst mahkeme olan Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi'ne yaptıkları başvuru sonucu serbest bırakılmalarını şaibeli buldu. Aileler kaygılarını şöyle dile getirdi:
"28 Ocak'ta, Erzurum 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmadan bir gün önce mahkemenin asli hakimi 10 gün süreyle rapor alıp izne ayrılıyor. Duruşma, altı gün gibi kısa bir süreyle, 4 Şubat'a erteleniyor. Dedeman Oteller zinciri sahibi Murat Dedeman, tahliye kararından bir süre önce, Erzurum Kayak Kulübü Başkanı Mehmat Tanoğlu'na, `Bizim çocuklar 5 Şubat'ta serbest kalacaklar' diyor. Duruşmanın ertesi günü, yani 5 Şubat'ta, Ağır Ceza Mahkemesi, sanıkları tahliye ediyor. Murat Dedeman, sanıkların serbest bırakılacağını nasıl bildi?"
Verilen ifadelere göre, kaza sırasında kar aracında motor ustası Ergin Kılıç'ın da bulunduğu ve Kılıç'ı sadece Milliyet Gazetesi'nin ortaya çıkardığını belirten aileler, "Bu kişinin adı ve ifadesi neden mahkeme zabıtlarına geçmedi? Afet İşleri Genel Müdürlüğü'nün bilirkişi raporu neden dikkate alınmadı?" sorularını gündeme getirdi.