The Others Malazgirt operasyonu Mersin'e uzandı

Malazgirt operasyonu Mersin'e uzandı

26.05.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Malazgirt operasyonu Mersin'e uzandı

Malazgirt operasyonu Mersine uzandı


NEŞET KARADAĞ, A. EKBER ŞEN Adana, Mersin DHA


       "Malazgirt" operasyonuyla yakalanan şeriatçı terör örgütü Hizbullah'ın önde gelen ismi, "Hoca" kod adlı Hacı İnan'ın vereceği ifadelerle, Çukurova bölgesindeki birçok faili meçhul cinayetin aydınlatılabileceği belirtildi.
       Çeşitli cinayet ve kaçırma olaylarına ilişkin sorgulamalar için dün uçakla Mersin'e getirilen İnan'ın, Adana ve Gaziantep'e de götürüleceği ve ifadesinin alınacağı kaydedildi.
       İçel Emniyet Müdürü Haluk Bahçekapılı, "Sorgulaması sonucunda elde edilecek bilgilerle yeni bir operasyon başlayabilir. Ayrıca, Adana - Tarsus - Mersin üçgeninde yeni kazı çalışmaları olabilir. Halen Mersin'de faili meçhul 14 cinayet var. İnan, örgütün Çukurova bölgesi açısından büyük önem taşıyor" dedi.
       Gaziantep Emniyet Müdürü Ali Kalkan da, İnan'ın sorgulanmasıyla bazı cinayet ve kayıpların üzerindeki sır perdelerinin kalkacağını söyledi.
       İnan'a sorgularında, şu konularla ilgili sorular yöneltileceği dile getirildi:
       * Gaziantep'te 1992 - 1997 arasında Cizreli altı kamyon şoförüyle eski DEP Milletvekili Şemdin Sakık'ın kardeşi HEP İl Başkanı Abdülsamet Sakık'ın öldürülmeleri.
       * Örgütten ayrıldıkları için kaçırılan Sabri Fırathan, Bilal Gürdal, Nasır Çeçen ve Metin Çakır'ın akıbetleri.
       * Emek Mahallesi'ndeki villada ele geçirilen ve aralarında 120 Kalaşnikof'un da bulunduğu cephanelik.

Yer gösterdi

       İnan'ın Mersin'deki sorgulamasına Adana DGM Cumhuriyet Savcısı Kasım Yağmur ile İçel Emniyet Müdürü Haluk Bahçekapılı da katıldı. Saat 15.00 sıralarında geniş güvenlik önlemleri altında Emniyet Müdürlüğü'nden çıkarılan İnan, İnönü Mahallesi Dumlupınar Caddesi'ndeki daha önce kazılıp sığınak ortaya çıkarılan dört katlı eve götürüldü. İnan DGM Savcısı Yağmur'a burada bazı yerler gösterdi.


Yazarlar