The Others Marş skandalı müfettişinin makam odası kurşunlandı

Marş skandalı müfettişinin makam odası kurşunlandı

19.09.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Marş skandalı müfettişinin makam odası kurşunlandı

Marş skandalı müfettişinin makam odası kurşunlandı

       TARIM Bakanlığı'ndaki İstiklal Marşı skandalından üç gün sonra olayı soruşturmakla görevlendirilen Teftiş Kurulu Başkanı Orhan Talu'nun makam odasının kurşunlandığı belirlendi.
       Tarım Bakanlığı Tarım İşleri Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği panelde Daire Başkanı Mükerrem Aydın'ın İstiklal Marşı'nı ilahi gibi okumasıyla başlayan olaylara bir yenisi daha eklendi. Altınpark'ta 11 Eylül'de düzenlenen panelde yaşanan olayın ardından Tarım Bakanı Mustafa Taşar'ın talimatıyla görevlendirilen Talu'nun odasının kurşunlandığı ortaya çıktı.
       Skandaldan dört gün sonra, geçen çarşamba sabahı Kızılay Milli Müdafaa Caddesi'ndeki binaya gelen başkanlık özel kalem görevlileri, Talu'nun makam odasının caddeye bakan camının kırık olduğunu gördü. Odaya giren görevliler yerde 7.65 mm. çapında bir kurşun çekirdeği buldu.
       Odada inceleme yapan polis, bulunan kurşun çekirdeğinin bir gece önce Fenerbahçe'nin Avrupa Kupası maçında aldığı galibiyet nedeniyle atılan bir silahtan da çıkmış olabileceği ihtimali üzerinde durdu. Çekirdek üzerinde balistik inceleme yapılırken olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.