The Others ‘MAVİ TREN’ otobüs biçti

‘MAVİ TREN’ otobüs biçti

16.11.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

‘MAVİ TREN’ otobüs biçti

‘MAVİ TREN’ otobüs biçti


Hemzemin geçitteki bariyer açık unutulunca servis otobüsü trenin altında kaldı... Bilanço: 3 ölü 4 yaralı


       Kayseri’de, Meysu ile Gülsan Fabrikası işçilerini taşıyan servis otobüsü hemzemin geçitte Sivas 4 Eylül Mavi Treni’nin çarpmasıyla paramparça oldu. Feci kazada üç kişi yaşamını yitirirken, dört kişi de yaralandı.
       Mustafa Kemalpaşa Bulvarı’ndaki Fuar hemzemin geçidini kan gölüne çeviren ve ulaşımın yaklaşık 1.5 saat durmasına yol açan olay, önceki gün saat 23.55 sıralarında meydana geldi.

       ‘Bariyer açıktı’
       Elazığ’dan Ankara’ya giden Sivas 4 Eylül Mavi Treni, Kayseri Garı’na 500 metre uzaklıktaki fuar hemzemin geçidine yaklaştı. Bu sırada, altı işçiyi taşıyan 38 DT 919 plakalı servis otobüsünün şoförü Ahmet Akkuş, bariyeri açık görünce yola çıktı ve olanlar oldu.
       Trenin çarpmasıyla paramparça olan otobüste bulunan Ahmet Böyük (31), Ali Fuat Durmuş (32) ve Hasan Taşyürek (24) olay yerinde öldü. Otobüs sürücüsü Akkuş ile işçilerden Murat Türe, Yurtsever Ekici ve Özkan Akça ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.
       Şoför Ahmet Akkuş hastanede verdiği ilk ifadesinde, geçitteki bariyerin açık olduğunu ve görevli memurun ise uyuduğunu söyledi.